ELNÖK (dr. Füzessy Tibor)

Full text search

ELNÖK (dr. Füzessy Tibor)
ELNÖK (dr. Füzessy Tibor): Tisztelt Országgyűlés! Az Országgyűlés elnöke a Házszabály 26. § (3) bekezdésében foglalt jogköre alapján, a Házszabály 140. §-ának megfelelően, javaslatokat terjesztett elő a Házszabálytól való eltérésre J/4023/4., J/4032/3. és J/4152/4. számokon.
Tisztelt Országgyűlés! A javaslatok azonos tartalmúak, és azt kezdeményezik, hogy a Hungária Televízió Közalapítvány, a Magyar Televízió Közalapítvány, illetőleg a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumok elnökei a J/4023., J/4032. és J/4152. számú előterjesztések tárgyalása során az Országgyűlés ülésén felszólalhassanak.
A Házszabály értelmében a határozathozatal előtt képviselőcsoportonként legfeljebb egy képviselő felszólalhat. Megkérdezem a képviselőcsoportokat, hogy kívánnak-e élni a felszólalási lehetőséggel. (Senki sem jelentkezik.) Nincs jelzés.
Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal következik. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a Házszabálytól való eltéréshez a jelen lévő képviselők négyötödének szavazata szükséges.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy az Országgyűlés elnöke J/4023/4., J/4032/3. és J/4152/4. számú javaslatainak megfelelően eltér-e a Házszabály rendelkezéseitől. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 271 igen szavazattal, 41 nem szavazattal, 9 tartózkodás mellett úgy határozott, hogy a kuratóriumok elnökei az előterjesztések tárgyalása során az Országgyűlés ülésén felszólalhatnak.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me