BOGÁRDI ZOLTÁN

Full text search

BOGÁRDI ZOLTÁN
BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Azon túlmenően, hogy a külföldi hogy érzi Magyarországon magát, nagyon fontos az, hogy a magyar hogyan érzi Magyarországon magát.
Ez év tavaszán az M5-ös autópálya körül polgármesterek szervezésében jelentős megmozdulások voltak, ugyanis féltek attól, hogy magasak lesznek az autópályadíjak. Magasak is lettek. Csak azt nem tudja a polgár, hogy milyen alapon számították ki, hogy mennyi. (Közbeszólások az MSZP soraiból: Mihez szól hozzá? Hogy kerül ez ide?)
Úgy látom, kormánypárti képviselőtársaim nem értették meg Pusztai Erzsébet fölszólalásának lényegét. (Zaj. - Közbeszólás: Magyarázd már meg! - Derültség.) Ő azt mondta, amíg önök nem tesznek rendet saját soraikban, addig ne várják azt, hogy az éttermekben itt-ott rend legyen.
Szeretném fölhívni a figyelmüket a Pest Megyei Iparkamara egy közleményére, amelyikben helyettes államtitkár úrra hivatkozva, aki azt mondta, hogy 15 milliárdba került az M5-ös autópálya. Utána kérdezték, hogy mi került ott 15 milliárdba - írásban már csak 10 milliárdot közölt ugyanaz a minisztérium. Szakértők viszont megállapították, hogy nem kerülhetett többe, mint 8 milliárd. Itt 7 milliárdos különbség van! Amíg önök 7 milliárdról nem tudnak elszámolni, addig nincs túlzott jelentősége annak, hogy 800 ezer vagy 8 millió vagy éppen 8 ezer. (Zaj.) Tessék tisztába tenni a számokat, tessék tiszta számok alapján kiszámítani a költségeket, és akkor elvárható az állampolgártól, hogy ő betartja azokat a jogszabályokat, amiket önök szavaznak meg nekik! De amíg önök rájuk kötelezőnek ítélik, magukra viszont nem a jogszabályokat, addig javulásra ne tessék számítani!
Köszönöm. (Taps az ellenzék soraiban. - Közbeszólás az MSZP soraiból: De nem állami pénzből, öreg!)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me