DR. CSIHA JUDIT

Full text search

DR. CSIHA JUDIT
DR. CSIHA JUDIT tárca nélküli miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Kedves Képviselőtársaim! Hallgatva Homoki képviselő úr felszólalását, az is megfogalmazódott bennem, hogy egy jogásznak azért tudnia kell, hogy mi a hazaárulás, azt ugyanis a Btk. szabályozza, privatizációs kifejezés nem szerepel a tényállásban.
A másik megjegyzésem hozzá az, hogy egy kicsit konfúzus, önmagának ellentmondó tételeket tartalmaz, amiért valószínűleg nem a képviselő úr a hibás, hanem az az informátor, aki ezt megírta. Ugyanis semmi egyebet nem kellett volna tennie az előkészítőnek, mint elolvasni a jelenleg hatályos törvény mellékletét, ami három sor. Abból villámgyorsan kiderült volna, hogy az, amit ön kifogásol - hogy a jelenlegi törvényt módosító indítvány számlájára kíván írni -, az a jelenleg hatályos szöveg, azt 1995 júniusában ez a parlament már egyszer elfogadta. Tehát semmi változtatás nincsen.
A harmadik dolog megint csak apróság. Az energiaszektor privatizációja - ami részleges volt - nem tavaly volt, hanem tavalyelőtt. Másodlagos hatása persze van a privatizációnak. Persze, aki nem olvas újságot, nem hallgat rádiót, annak elkerülheti a figyelmét, hogy azok a befektetők, akik a beruházásokra, fejlesztésekre kötelezettségeket vállaltak, elindították ezt a munkát, és több milliárd márkában, forintban és dollárban mérhető fejlesztéseket, beruházásokat hajtanak végre éppen az erőműfejlesztés érdekében.
Negyedrészt: semmifajta döntés, döntés-előkészítő tanulmány nincs az MVM-vállalatcsoport privatizációjára, műhelymunka folyik éppen az ország biztonságos energiaellátása érdekében. Körültekintően, minden véleményt meghallgatva, szándék sincs a privatizációra ez idő szerint.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me