SÁNDORFFY OTTÓ

Full text search

SÁNDORFFY OTTÓ
SÁNDORFFY OTTÓ (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! A Független Kisgazdapárt nem veti el a tőkefedezeti pillér létrehozását, de gazdasági okból jelen pillanatban nem látja indokoltnak.
Inkább politikai oka van a mostani nyugdíjreformnak, ezért passzírozták át akkor is, ha tudva tudják, hogy a törvény nagyon gyenge, egyenesen rossz; csak az a cél lebegett a beterjesztő előtt, hogy a '91-ben hozott határozatot lebontsa. Négyszáznál több módosító javaslat érkezett a törvényhez - ilyen törvény nem lehet jó! Ez a hozzáértés súlyos hiányát igazolja, nem beszélve az alkotmányossági kérdések nehezen érthető, illetve bonyolult voltáról.
El kell mondanom, hogy ha a befizetés és a nyugdíj között szoros kapcsolatot akarunk, akkor elég lett volna, ha a meglévő intézetet kötelezzük a tőkefedezeti számla vezetésére.
A Független Kisgazdapárt, ha hatalomra jut, nagyon kritikusan fogja elemezni ezt a helyzetet, nem lesz rest cselekedni; miközben hangsúlyozom: a reformra szükség van, de szerencsésebb lett volna a kisebb mértékű, fokozatos, gondosabb bevezetése.
Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a Független Kisgazdapárt padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me