DR. SURJÁN LÁSZLÓ

Full text search

DR. SURJÁN LÁSZLÓ
DR. SURJÁN LÁSZLÓ (KDNP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Végeredményben egy nagyjából és egészében egybefüggő változtatásrendszerről, egy törvénycsomagról zajlott le a szavazás. A Házszabály nem igazán tenné lehetővé, hogy csomagszerűen próbáljam értékelni a dolgokat; egyetlenegy félreértést szeretnék a sorozat legutolsó tagjánál eloszlatni.
Azok az elgondolások, amelyek itt körvonalazódnak, valóban akár igenelhető elgondolások is. Ámde magához a problémához képest valóban nagyon kevesek, és amikor a kormány egy csomagot terjeszt elő, akkor az ellenzék általában a csomagot mint egészet ítéli meg.
A félreértés, amit el szeretnék oszlatni: nem állítjuk azt, hogy a most törvényerőre emelt sorozatban nincsenek olyan dolgok, amelyek javára fognak válni polgártársainknak. Amikor nemet mondunk, akkor szélesebb összefüggésekben mondjuk a nemet, és sok konkrétumot tudunk elfogadni és helyeselni abból, ami bekövetkezett. A jelen határozatnál azonban azt tartanánk a legfontosabbnak, ha minél hamarabb törvények állnának rendelkezésre, amelyek az esélyegyenlőséget biztosítják a hátrányos helyzetben lévő polgártársaink számára.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me