DR. HOMOKI JÁNOS

Full text search

DR. HOMOKI JÁNOS
DR. HOMOKI JÁNOS (FKGP): Tisztelt Miniszter Asszony! A Független Kisgazdapárt már többször kifejtette, hogy a nemzeti stratégiai iparágak többségi külföldi tulajdonba adását nemzetellenes bűncselekménynek tartja. (Moraj.) A legnagyobb magyar távközlési vállalat 67 százaléka a Kajmán-szigeteken bejegyzett off-shore cég tulajdonában van, az birtokolja.
Végül is a lakosság teljesen ki van szolgáltatva ennek az amerikai-német cégnek, hiszen az áremelések ellen semmit nem tud tenni. Amíg 1993-ban 5 forintért 3 percig beszélhetett a fogyasztó, addig 1997-ben 11,25 forintért másfél percig beszélhet, tehát 450 százalékkal emelte a Matáv a szolgáltatások díjait.
(15.50)
Ez már megfizethetetlen, arról nem is beszélve, hogy azokat a terheket, a 8,7 milliárdos vagyonvesztést, amire nem kaptam választ a miniszter asszonytól, a Matáv hozzá nem értő vezetése nyilvánvalóan a lakosságra terheli, hiszen állandó - ahogy a képviselőtársam is elmondta az előbb az interpellációjában - és folyamatos a túlszámlázás. Tízszeres, hússzoros számlák jönnek ki a fogyasztók részére, ami ellen nincs védekezés; senki nem tudja kontrollálni, hogy a Matáv számítógéprendszeréből kiadott számla mennyire valós és mennyire nem. Bevallásuk szerint havi ezer-kétezer számlareklamáció történik, ami a mi megítélésünk szerint havi tízezer körül van.
Ilyen körülmények között a lakosság semmiképpen nem tudja elfogadni a Matáv magatartását, hogy állandóan felsrófolja az árakat; szinte megfizethetetlenek már a Matáv szolgáltatásai. Ezért nem tudom elfogadni a miniszter asszony válaszát sem. (Taps a Független Kisgazdapárt padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me