FÖLDESI ZOLTÁN

Full text search

FÖLDESI ZOLTÁN
FÖLDESI ZOLTÁN (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! A kormány a közelmúltban tárgyalta meg és fogadta el az autópályákról és a közutak fejlesztéséről szóló programját. Nagy örömömre szolgál ez a napirend, mert fontos és megkerülhetetlen feladat ez az ország gazdasági fejlettsége, fejlődése, fejlesztése, az országrészek kapcsolata miatt is; és nem utolsósorban az állampolgárok elemi joga a jó minőségű utakon való közlekedés.
Ismert azonban az ország különböző vidékeinek eltérő gazdasági, infrastrukturális helyzete, és az is ismert, hogy ezen belül a keleti megyék viszonylagos gazdasági elmaradottságban vannak, és a földrajzi távolságuk az ország más tájegységeitől - a nyugati országrésztől, Budapesttől és a nyugati befektetőktől való távolságuk is időnként - akadályozó tényező az infrastruktúra hiánya. Az ott élő emberek életminőségét jelentősen befolyásolja tehát az utak állapota, de hadd mondjam, hogy a hidak kis száma és ezen belül a minősége is - gondolok a már többször feszegetett tiszaugi híd állapotára is.
Egy mondatban hadd mondjam el, hogy az agrárágazat átalakulása is ebben a térségben volt az emberek számára a legmeghatározóbb. Nagyon sokan más vállalkozásba kezdtek, és emiatt is nagyon fontos lenne, ha ebben az országrészben az utak fejlesztése kiemelt prioritást kapna.
De szeretnék még egy érvet megemlíteni: az európai uniós integrációs folyamat közepette nem mindegy az, hogy a keleti országrészek leszakadnak-e más vidékektől vagy sem. Az ország egészének érdeke tehát, hogy ne nőjenek ezek a hátrányok, hanem olvadjanak a különbségek, ugyanakkor a keleti gazdasági, idegenforgalmi és tranzitkapcsolatok miatt is érdekelne engem, hogy a kormány elfogadott programjában a keleti országrészben - és ezen belül a Tiszántúlon, még közelebbről Békés megyében - milyen tervei vannak a tárcának. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me