DR. VILÁGOSI GÁBOR

Full text search

DR. VILÁGOSI GÁBOR
DR. VILÁGOSI GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársam! Ahogy ön is mondta - és sajnálatos módon tapasztalta is -, a közlekedésigazgatási szakterület leterheltsége évek óta rendkívül nagy, az ügyintézőknek országosan mintegy másfél millió ügyet kell elbírálniuk. Azt hiszem, ez a szám önmagában véve is bizonyítja, hogy valóban rendkívül nagy a leterheltségük.
Ugyanakkor pedig sajnálatos módon - ami megint csak köztudomású - a gépkocsilopások magas száma szükségessé teszi, hogy ezt a munkát ne rutinszerűen végezzék ezek az előadók, hanem valóban gondosan vizsgálják meg a gépjárművek ellenőrzését, illetve az átírást. Mondhatni azt, hogy a jó munkához idő kell, és ez megint csak amellett szól, hogy sajnos lassabb az ügyintézés, mint kellene.
Az ön által javasolt módszerek azonban sajnos nem vezethetnek eredményre, hiszen önmagában véve az, hogy újabb ablakokat nyitnánk vagy pedig az ügyfélfogadási időt növelnénk, nem elégséges, nem megfelelő, mert mindemögött az ember van, azaz létszám és megfelelő szakembergárda szükségeltetik. Ehhez pedig pénz kell - és itt gyakorlatilag a kör bezárul.
Természetesen ettől függetlenül még a kép nem ennyire sötét, hiszen pont a rendőrség középtávú fejlesztési programja, illetve a majd rendelkezésre álló anyagi eszközök közvetve - azáltal, hogy az informatikai hálózatokat modernizálni tudják - hozzájárulnak ahhoz, hogy gyorsabb legyen az ügyintézés, és ezzel természetesen az állampolgárok megelégedését szolgálhatják.
Ugyanakkor reményeink szerint a rövid időn belül bevezetésre kerülő új gépjárműokmányok - mint például a törzskönyv, a járműkísérő lap, új forgalmi engedély - mellett még a közlekedésigazgatási nyilvántartás is jóval korszerűbbé válik. Ezeknek az összhatása eredményezheti azt, hogy az ön által jogosan kritizált lassú ügyintézés a jövőben felgyorsul.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me