IZSÓ MIHÁLY

Full text search

IZSÓ MIHÁLY
IZSÓ MIHÁLY (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Igen tisztelt Képviselőtársak! Államtitkár Úr! Az eddigi képviselői munkám során már több mint harmincszor tettem fel kérdést az illetékes miniszterekhez. A feltett kérdések jogosságáról minden esetben meggyőződtem. Már régebben is érkeztek panaszok, észrevételek a személykocsik átírásával kapcsolatban. Kivételesen ezt a témát saját személyes tapasztalataim alapján kívánom megvilágítani.
Tavaly vásárolt gépkocsimnál személyesen intéztem az átírást, mivel protekciót nem kívántam igénybe venni, ezért az átírás másfél napba került. A fenti gépkocsim 1996. szeptember 21-én totálkáros lett, ezért újból használt gépkocsit vásároltam. Tanulva tavaly szerzett negatív tapasztalatomból, korán reggel - sajnos nem hajnalban - sorba álltam. Szerencsére délre így el is intéztem az átírást. Megjegyzem, mögöttem hosszú sor kígyózott, és azoknak az embereknek az ügye azon a napon bizonyára nem lett elintézve. Az átíróablaknál az ott dolgozók nagy leterheltségét tapasztaltam, és a sorban állók nagyon lassan haladtak előre. Most nem kívánok találgatásokba bocsátkozni, de gondolom, lehetne az átírást jobb szervezéssel gyorsítani, például az ablakok számának növelésével vagy az átírási napok szaporításával vagy a nyitva tartási idő emelésével és a többi.
Mivel igen jelentős problémáról van szó, mégpedig abból adódóan, hogy a sorban állás ideje mindenkinél termelőértékben több, mint az átírás díja, kérdezem az államtitkár urat, kíván-e a minisztérium ezen a területen rendezettebb és szervezettebb munkát teremteni, illetve intézkedni.
Várom válaszát. (Taps az ellenzék soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me