DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Az elmúlt három évben elég sokszor értük meg, hogy a kormány óriási hangon hirdette változtatásainak fantasztikus újdonságát, óriási hatását, aztán sorban módosíthattuk. Csak úgy jelzésként emlékeztetem önöket: először '95 januárjában az átalányadó ügyében, aztán '96 év elején a kettős adótábla ügyében volt országos cirkusz, aztán ebben az évben már egyszer az Országgyűlés módosította azokat a járulékjogszabályokat, amiket keresztülerőltettek a parlamenten, pedig nagyon-nagyon sok kifogás volt ellenük, többek közt alkotmányossági is.
Felvetődik bennünk az a kérdés is - látva két év óta a számtalan alkotmányossági kifogást és annak figyelembe nem vételét, majd az alkotmánybírósági döntéseket -, hogy vajon tisztelt képviselőtársaim elgondolkodtak-e már azon, milyen szerepet tölt be ebben a kormányban az Igazságügyi Minisztérium. Vajon hajlandó-e a kormány egésze a döntések során az Igazságügyi Minisztérium véleményét figyelembe venni? Nekem úgy tűnik, hogy nem nagyon. Nagyon úgy tűnik, hogy ebben a kormányban egyedül a Pénzügyminisztérium véleménye számít, hiszen amikor egészségügyi döntésekről van szó, akkor a szakmai véleményeket hagyja figyelmen kívül; amikor alkotmányossági kérdésekről van szó, akkor az Igazságügyi Minisztérium véleményét hagyja figyelmen kívül. Hiszen hallhattuk már nyilatkozatban azt is, hogy az igazságügy-miniszter azt már a döntés előtt aggályosnak tartotta. Vajon az igazságügy-miniszter aggályaira nem kellene odafigyelni a kormánynak? Egyáltalán akkor miért van ennek a kormánynak igazságügy-minisztere, ha fütyülnek a véleményére, tisztelt képviselőtársaim?
Felhívom a figyelmüket arra, hogy újabb alkotmányossági kifogások vannak (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) vizsgálat alatt, a társadalombiztosítás önkormányzati igazgatásáról szóló törvényről. Kíváncsi leszek az eredményre és arra, hogy akkor (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) mivel fogják indokolni az erőszakosságukat.
Köszönöm figyelmüket. (Taps az ellenzék soraiban. - Dr. Szabó Iván frakcióvezető ismét elfoglalja képviselői helyét.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me