DR. SZEKERES IMRE

Full text search

DR. SZEKERES IMRE
DR. SZEKERES IMRE (MSZP): Tisztelt Képviselőtársaim! A biológia törvényei valószínűleg nem teszik lehetővé, hogy megtapasztaljuk, hogy a mostani Ellenzéki Nyilatkozatnak akár egyetlenegy mondatára is fognak-e emlékezni 150 év múlva, nem úgy, mint a 150 évvel ezelőttire, amelyet politikai célokra is most kihasználnak.
Érdemes megfigyelni, hogy ennek a mai Ellenzéki Nyilatkozatnak milyen a hangneme, és érdemes tartalomelemzésnek is alávetni, hogy miről szól. Döntően arról szól, hogy követelik; követelik a választópolgártól ezt, azt, amazt, parancsolni kívánnak a választópolgárnak, követelnek olyan dolgokat, amelyek, mondjuk, az Európai Unió- vagy a NATO-tagságról való információt és a bekapcsolódást jelentik, amely megvan, követelik azt, hogy korábban legyenek a választások - nyilván azért, mert attól félnek, hogy ha ezek a megfelelő időpontban lesznek, semmi esélyük nincs a választások megnyerésére. (Derültség a bal oldalon.) Fontos tehát a stílus, mert egy világos, parancsolgató, a választópolgárt lekezelő stílusban született meg ez a nyilatkozat.
Azt, hogy nehezen védhető, mutatja a mai parlamenti vita is, úgyhogy az embernek az az anekdota jut az eszébe, amit az egyszeri papról mondtak, hogy amikor prédikációra készült fel, a megfelelő helyen bejegyezte magának: itt gyenge a textus, emeld fel a hangod. Hasonlóképpen járt el a Fidesz is ebben a bizonyos Ellenzéki Nyilatkozatban.
Ami pedig Kádár Béla mondatait illeti, legmélyebb tiszteletem mellett is azt kell hogy mondjam, hogy 1,2 milliárd dollár volt a fizetési mérleg hiánya ebben a bizonyos időpontban, most pedig 0,5 milliárd dollár. Akkor egy eladósodási, most pedig egy adósságcsökkentési folyamatról volt szó.
Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon, zaj a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me