KISS PÉTER

Full text search

KISS PÉTER
KISS PÉTER munkaügyi miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tekintettel arra, hogy e késői óráig vártunk arra, hogy erről a nagyon fontos törvényről a párbeszédet általános vita keretében folytathassuk, egy konkrét kérdésre szeretnék kitérni, hogy a következő felszólalásokban már ne kelljen erre a kérdésre kitérni: ez pedig az egészségbiztosító álláspontja.
Úgy van, ahogy Szilágyiné Császár Terézia említette. Valóban, a vélemény elmondása vagy el nem mondása annak a felelőssége, aki ezt megteszi. Ilyen értelemben az Egészségbiztosítási Önkormányzat álláspontja ellentmondásos, hogy ezzel az árnyalt szóval éljek. Amikor a kormány tárgyalta ezt a kérdést koncepció formájában és a fő tételeiben, akkor határozottan támogatta a kormányülésen, majd a későbbiekben két hónapon keresztül sem a közgyűlésnek, sem az elnökségnek nem volt lehetősége - a két testületnek - arra, hogy ezt tárgyalásba vegye.
Ezt követően pedig a sürgetésünkre - mikor pedig már benyújtottuk a kodifikált szöveget - egy bizottsági ülésen alakítottak ki egyfajta álláspontot, amely mélységére azok a szavak jellemzők, amelyeket ön is elmondott. Úgy gondolom, ezek nem azok a szakmai vélemények, amelyek az idézetben elhangzottak, amelyeket egy ilyen parlamenti komoly vitában igazán iránymutatónak kellene tekinteni. Azt kell iránymutatónak tekintenünk, amelyet a kormányülésen a hivatalos fórumok nevében megerősítettek, és erről jómagam is rendelkezem dokumentumokkal.
Azt nyilvánvaló módon meg kell erősíteni - különösen a hozzászólást illetően -, hogy még szerencse, hogy egyrészt nem az egészségbiztosító felelősségi köre a foglalkoztatáspolitika, másrészt pedig, hogy az egészségbiztosító egyik szakbizottsága, amelyik bizonyos szakrészkérdésekkel foglalkozik, nem felelős a foglalkoztatáspolitika egészéért. Én magam is úgy látom, hogy ilyen értelemben nem indokolt ezt a témát a vitára a továbbiakban napirendre tűzni.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me