VEÉR MIKLÓS

Full text search

VEÉR MIKLÓS
VEÉR MIKLÓS (MSZP): Tisztelt Országgyűlés! Elnök Úr! Képviselőtársaim! Nagyon rövid tudok lenni, hiszen Göndör István és Filló Pál elmondta a lényegét annak, amit mondani akartam. De talán egy mondatot mégiscsak elmondanék.
Az volt az érzésem, ahogy hallgattam Kávássy képviselőtársamat, hogy ha nem csinálnánk semmit, akkor tennénk talán a legjobbat. De ez téves logika, mert ha nem csinálunk semmit, akkor biztos, hogy nem követünk el hibát, de bűnt igen. Mert itt nekünk nemcsak a kistermelők képviseletére kell gondolnunk, hanem azokéra is, akikért tulajdonképpen ez a harang szól, azokra az alkalmi munkavállalókra, akik teljesen kiszolgáltatott helyzetben vannak, és semmiféle jogszerző időt, semmiféle védelmet nem kaphatnak.
Miután egyéni körzetben megválasztott képviselő vagyok, én is ismerem körzetem gondjait-bajait. A keszthelyi munkaügyi kirendeltség vezetőjeként át is éltem egy-két nagyon nehéz, megoldatlan problémát. Vallom, hogy ez igenis a gyakorlatot, az életet szolgálja. Tudom, hogy nem tökéletes a törvény, hiszen azért vitatkozunk rajta! Ez a lényege, hogy vitassuk meg, és a lehető legjobb megoldást próbáljuk kihozni belőle. Azt hiszem, van erre esély, főleg akkor, ha valóban mélyen, tartalmasan át is olvassuk, át is gondoljuk azt, ami a törvényben van, valamint ha a környezetére is gondolunk, azokra a törvényekre - a munka törvénykönyvére, a foglalkoztatással kapcsolatos összes törvényre -, amik ide vonatkoznak.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me