BALSAY ISTVÁN

Full text search

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Miniszter Úr! A Fidesz-Magyar Polgári Párt részéről ez volt a hetedik kérdés, illetve interpelláció az autópályadíjakkal kapcsolatban, és ígérhetem önnek is és a tisztelt Háznak is, hogy folyamatosan figyelemmel kísérjük.
Feltétlenül azt javasoljuk, a kormányzatnak az legyen a törekvése, hogy mindenképpen az autópályára, egy nagyobb és fokozottabb forgalombiztonságú és jobb nyomvonal-vezetésű pályára terelje a forgalmat, és lehetőleg kerülje el a lakott területeket, ezáltal megvédve az ottani lakosságot a portól, zajtól és rezgéstől való szennyezéstől.
(14.40)
Ezért tehát feltétlenül fontosak azok a tárgyalások, amelyeken el kell érni azt, hogy a korábbi koncessziós pályázatok nyertesei - akár 14, akár 17 bankról is van szó - ezt a nemzeti érdeket figyelembe vegyék.
Az a kérésem miniszter úrhoz, hogy a tárgyalások vezetése során legyen tekintettel a környezet lakosságára is, és annak a balesetveszélyes állapotnak a megszüntetésére is, amelyet az autópályáról lejövő forgalom előidézhet. Kérem intézkedését, miniszter úr. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me