DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A múltkor már egy menet lezajlott a Művelődési és Közoktatási Minisztérium tankönyvkiadási ügyében, ahol többek véleménye szerint az elosztásnál a politikai részrehajlás számos jelét látják megjelenni.
Így egyik szempontként arra hívták fel a figyelmemet, hogy az ilyenkor szokásos 15-20 milliós pályázati összeg helyett 600 milliós pályázati díj jelent meg, amit akár örömmel lehetne fogadni, ha nem tűnne fel, hogy az eddigi elosztás szempontjait, tehát hogy egyharmadot kapjanak a társadalom-, egyharmadot a természet-, egyharmadot a műszaki tudományok, most a társadalomtudományok részére történt elhajlással mozdították el a realitásoktól.
A részrehajlásra utal továbbá, hogy a Szabad Demokraták Szövetségéhez közel álló személyek és szervezetek kapták a pályázati díjak döntő többségét. Így az Atlantisz 19 millió 540 ezer forintot, az Osiris Kiadó 51 millió 900 ezret, a Láthatatlan Kollégium Alapítvány 11 millió 390 ezer forintot. A Szabad Demokraták Szövetségének vezetői és tagjai közül is többen kaptak jelentős összegeket - ezeket majd a rendelkezésemre álló egy percben fogom felsorolni.
De most remélem, államtitkár úr meg tud nyugtatni, hogy itt nem részrehajlásról, hanem véletlen egybeesésről van szó. Várom megtisztelő válaszát. (Taps a kisgazdapárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me