DR. SZILI KATALIN

Full text search

DR. SZILI KATALIN
DR. SZILI KATALIN környezetvédelmi és területfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Képviselő Úr! A képviselő úr felvezetésében utalt arra, hogy miből származik az a bűzforrás, ami a solymári lakosokat irritálja, és utalt arra is, amivel én tökéletesen egyetértek, hogy a kibocsátó téglagyárnak kötelessége a megfelelő környezetvédelmi előírásokat betartani, a környezetvédelmi hatóságnak pedig kötelessége ezt ellenőrizni.
(16.20)
Hozzátenném azt is, hogy a bűz forrását jelentő és a képviselő úr által is idézett polisztirol, illetőleg az egyéb anyagoknak, a papíripari iszapnak a felhasználása okozta ezt a bűzt, aminek a felhasználása és a bekeverése úgy történt a téglagyártás során, hogy ahhoz a környezetvédelmi hatóság engedélyét nem kérték, tehát olyan levegőtisztaság-védelmi előírásokat nem tartottak be, amelyeket be kellett volna tartani.
1996-ban, illetőleg '97-ben ezek okozhatták ezt a bűzhatást. Miniszter úr elrendelte egyébként a téglagyár környezetében is környezetvédelmi felülvizsgálat elvégzését, hiszen ez egyfajta forrás lehet, ugyanakkor elképzelhető, hogy a környezetben más bűzforrás is található. Bízom abban, hogy ezzel a felülvizsgálattal, illetőleg a jogszabályok betartásával és betartatásával, valamint az ellenőrzéssel megnyugtató módon - a solymári lakosok számára is megnyugtató módon - rendeződik ez az ügy, és bízom abban, hogy a jövőben a kecskéket nem kell elvinni a szomszéd településre, mert nemcsak az embereket, hanem az ott élő élőlényeket sem fogja zavarni ez a bűzhatás.
Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me