POKORNI ZOLTÁN

Full text search

POKORNI ZOLTÁN
POKORNI ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm. Nem az emlékműről folyik itt a vita valójában. Részben az emlékműről vagy emléktábláról, az azon szereplő állítás megítéléséről; részben pedig egy, az országunk tekintélyét kockáztató hírről, adott esetben rágalomról - nem tudjuk pontosan, itt, ebben a teremben megítélni, hogy ez hír vagy rágalom.
Mindenesetre ebben a Házban, itt, június 3-án képviselőtársunk, Dávid Ibolya (Dr. Szent-Iványi Istvánhoz fordul:) - ahogyan ön is elmondta - hozzászólt ehhez a kérdéshez. Akkor a kormány nevében Szabó Zoltán államtitkár úgy foglalt állást - olvasom: "a köztársasági elnök gesztusa az említett emléktábla megkoszorúzására helyes volt". Ő itt úgy nyilatkozott előttünk - lehet, hogy tévedésből, lehet, hogy megtévesztette őt valaki -, hogy megkoszorúzta a köztársasági elnök úr ezt az emléktáblát, hovatovább több sajtónyilatkozat, újsághír szintén ezt az információt erősítette meg. Önök, vagy szűkítsük ezt le: a Külügyminisztérium nem tartotta fontosnak sem a sajtóhíreket cáfolni, sem pedig helyreigazítani az államtitkár úr esetleges tévedését.
Azt gondolom, hogy a felelősség az önök oldalán elég nagy, nem kellene ezt most azokra az ellenzéki képviselőkre hárítani, akik szóvá teszik ezt - ha adott esetben tényleg nem igaz a hír, és nem igaz az államtitkár úr állítása. Kérem, hogy ezt így mérlegeljék, és ne próbálják egyfajta felelősségáthárítással kimosni a kormányzat szerintem ténylegesen elkövetett hibáját.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me