ELNÖK (dr. Füzessy Tibor)

Full text search

ELNÖK (dr. Füzessy Tibor)
ELNÖK (dr. Füzessy Tibor): Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a javaslatsor elfogadása kizárja az ajánlás 5., 7., 8., 10. pontjaiban és a kiegészítő ajánlás 4., 5. és 9. pontjaiban lévő javaslatok elfogadását. A szavazásra feltett módosítójavaslat-sor minden elemét támogatja az előterjesztő.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 257 igen szavazattal, 15 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás és a kiegészítő ajánlás sorrendjében, amelyeket az előterjesztő nem támogatott, illetőleg a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet róluk.
Az ajánlás 4. pontjában Győriványi Sándor a törvényjavaslat 2. §-ában a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény 13. § (2) bekezdésének helyébe más rendelkezés felvételét javasolja. Indítványa szerint a munkáltatóval való tárgyalás fogalma magában foglalja az önkormányzati szintű érdekegyeztetést is. A frakciók kérésére szavazunk. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 38 igen szavazattal, 207 nem szavazattal és 38 tartózkodással nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 6. pontjában Timár Istvánné és Juhászné Lévai Katalin a törvényjavaslat 6. §-ában a törvény 72. §-át új bekezdéssel kívánják kiegészíteni. Ebben megjelölik azokat a speciális területeket, amelyeken belül a pótlékra jogosító munkaköröket a népjóléti miniszter határozza meg. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 12 igen szavazattal, 224 nem szavazattal és 44 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 11. pontjában Győriványi Sándor a törvényjavaslat 7. §-ában a törvény 74. §-a (4) bekezdésének kiegészítését javasolja. Indítványa szerint a bekezdésben meghatározott munkakörökben az előírt idegen nyelven kívüli más nyelv tudásáért nyelvpótlék a munkaszerződés módosításáig fizethető. A frakció kérésére szavazunk. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 70 igen szavazattal, 212 nem szavazattal és 3 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 12. pontjában Rozgonyi József és képviselőtársai a törvényjavaslat 8. §-ában a törvény 83/A § (2) bekezdésének módosításával kezdeményezi, hogy a vizsgálóbiztost ne a képviselőtestület saját tagjai közül jelöljék ki. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 19 igen szavazattal, 227 nem szavazattal és 37 tartózkodással nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 13. pontjában az önkormányzati bizottság a törvényjavaslat 10. §-át új bekezdéssel javasolja kiegészíteni. Ebben azt kezdeményezi, hogy az illetménypótlék megszüntetésére, mértékének csökkentésére csak a felek között létrejött megállapodás alapján kerülhessen sor. A szociális bizottság támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 89 igen szavazattal, 189 nem szavazattal és 9 tartózkodással nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem szavazott az Országgyűlés. (Senki sem jelentkezik.) Nincs jelentkező.
Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazásra a személyi javaslatról történő döntés előtt kerül sor.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me