BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselőtársaim! Hogy én lennék a jobb költő, mint Kósa Lajos - ilyen babérjaim nincsenek. Lehet, hogy ő bánik ügyesebben a hasonlatokkal.
De a közgazdasági kérdésben nem tudom elismerni, hogy Demeter Ervinnek igaza lenne. Mert abból a tényből, hogy most hozták be ezt a törvényjavaslatot, és '97-ben - amiből még hét hónap van hátra - végig akarják vinni ennek a két cégnek az eladását, amit említett, még nem következik a végkiárusításra vonatkozó állítás. Hiszen ez a privatizáció bizonyára az előkészítésnek már egy előrehaladott fázisában van, miért ne lenne. (Demeter Ervin: Törvényi felhatalmazás alapján?) A végrehajtáshoz kell a törvényi felhatalmazás, nem a kidolgozáshoz és a megalapozáshoz, és ha a törvényt nem fogadjuk el, akkor nem csinálják tovább. Ez teljesen rendben van.
Tehát egyszerűen az az állítása, hogy végkiárusítás folyik, azzal az érvvel, amit most felhozott - ugyanúgy, mint a korábbi érvekkel is, amiket eddig hallottunk öntől -, nincs összhangban. Az érv nem alapozza meg a vádat. Csak ennyi az állításom.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me