KÓSA LAJOS

Full text search

KÓSA LAJOS
KÓSA LAJOS (FIDESZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Kedves Bauer Tamás, bizonyára tudja, hogy ha a javaslatot, az akkori törvénymódosítási javaslatokat előterjesztőik visszavonják, akkor a kormánynak természetesen már másnap joga van beterjeszteni a saját önálló javaslatát. Ez az adott politikai szituációban rendkívül lényeges lett volna. Nem tudom elképzelni, hogy a kormány ilyen javaslatának Bauer Tamás és a javaslatot benyújtó képviselőtársai ellen tudtak volna állni, annál is inkább nem tudom ezt elképzelni, hiszen az egyik leghívebb kormánykorifeus a gazdasági vonatkozású törvényjavaslatoknál pont Bauer Tamás. Tehát bizonyára akceptálták volna azt a kérést, hogy új helyzet van, vonjuk vissza azt a javaslatot, és a kormány hadd álljon elő önálló javaslattal.
Nem tudom, hogy miért nem sikerült ez, pedig akkor nem én, hanem más ellenzéki képviselők elmondták a tárgyalás folyamán, mikor a kormányjavaslat bejött, hogy ez nem eljárás, tessék visszavonni az eredeti javaslatot. Többen ezt javasolták a szabaddemokratáknak. Valamilyen különös oknál fogva, valami kommunikációs zavar, vagy nem tudom én, micsoda folytán azonban Bauer Tamásék ellenálltak ennek a megoldásnak, és nem tették lehetővé azt, hogy a kormány a vállalható, nyíltan felvállalható, helyes módosító indítványait a saját nevén jegyezze be, pont akkor, amikor a Tocsik-ügy után az összes nyilatkozat kormányzati oldalról arról szólt, hogy a kormány akarja módosítani a privatizációs törvényt, mert a Tocsik-ügy tanulságai szerint a privatizáció szabályozásában is voltak hibák. Emlékezzenek vissza, Suchman Tamás sokat és tarkán nyilatkozott erről a kérdésről.
Más oldalról - egy mondatot szeretnék még mondani - Bauer Tamás pontosan idézett, valóban akkor azt mondtuk, hogy az eredeti formájában nem támogattuk volna az SZDSZ által benyújtott módosító indítványt, ami a parlament munkarendjében értelemszerűen azt jelenti, hogy szerettünk volna módosító indítványokat, értelmes módosító indítványokat előterjeszteni. Ez azonban az adott szituációban értelmetlenné vált. Azért vált értelmetlenné, mert a megírt módosító indítványaink (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) már egy másik törvényhez csatlakoztak volna a kormány által előterjesztett módosító indítvány kapcsán, ennek kapcsán nem voltunk hajlandóak ebben az eljárásban részt venni.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me