DR. BEDŐ TIBOR

Full text search

DR. BEDŐ TIBOR
DR. BEDŐ TIBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Hölgyeim és Uraim! A tisztelt Ház a tegnapi nap folyamán szavazott az új egészségügyi törvény módosító javaslatairól, amellyel eldőlt az a kérdés, hogy a gyógyszergyártás, gyógyszerforgalmazás és gyógyszerfelhasználás jogi szabályozása az eddigiektől eltérően nem az egészségügyi törvényben, hanem azzal összhangban külön gyógyszertörvényben történik.
Gondolom, azt a koncepciós vitát, hogy szükséges-e a kérdés külön törvényben történő szabályozása, most már nem kell lefolytatnunk. Az új egészségügyi törvény életbelépésével egyidejűleg meg kell születnie a gyógyszertörvénynek is.
Milyen főbb követelményeknek kell megfelelnie a gyógyszertörvénynek? Először is a gyógyszergyártás és -forgalmazás magánosítása és piacosodása miatt újra kell fogalmazni az állami szerepvállalás módját és mértékét. Másodszor: közeljövőnkre tekintettel ezen törvényünknek is egyeznie kell az európai uniós követelményekkel. Harmadszor: létre kell hozni azokat a törvényi garanciákat, amelyek a magántulajdonú gyógyszergyártás és -forgalmazás mellett is biztosítják a lakosság garantáltan megfelelő minőségű gyógyszerrel történő ellátását.
Az előttünk fekvő, az emberi felhasználásra kerülő gyógyszerekről szóló törvényjavaslat a fenti kritériumoknak megfelel. Az Európai Unióban érvényes helyes gyógyszergyártás laboratóriumai és klinikai gyakorlat elveit és követelményeit követi. Az állam szerepét az igazgatás területére korlátozza, a gyógyszergyártás, gyógyszerforgalmazás és gyógyszerfelhasználás szigorú engedélyezési rendszerével garanciát nyújt a megfelelő minőségre. A törvény a magyar jogi szabályozásban először határozza meg a gyógyszer fogalmát. Kerettörvény, összhangban van a végszavazás előtt álló egészségügyi törvénnyel, annak megfelelő új és fontos eleme a gyógyszerész betegtájékoztatási kötelezettségének törvényi előírása az orvosi rendelés nélkül beszerezhető gyógyszerek esetében.
A törvénytervezetnek három vitatott pontja van. Az első az a törvényszakasz, amely kötelezi a nagykereskedőt az akut életveszélyt elhárításához szükséges gyógyszerek raktározására és folyamatos forgalmazására. Mivel ezen feltételnek nem mindenki tud majd megfelelni, egyesek a gyógyszer-nagykereskedelem monopolizálódásától félnek. E paragrafus valóban szűkítheti a nagykereskedői kört, de egyfelől a monopolhelyzet kialakulása ellen hat a gyógyszergyártók nagykereskedelmi tevékenységének engedélyezése az általuk gyártott gyógyszerekre, másfelől pedig mindenkinek meg kell értenie, hogy az alapvető életmentő gyógyszerek széles körű hozzáférhetőségének biztosítása a betegek és az egészségügy olyan érdeke, amely minden egyéb üzleti érdek felett áll.
(8.20)
A törvény - helyesen - ezt az érdeket részesíti előnyben.
A másik feszültségforrás az a törvényi szakasz, amely a gyógyhatású készítmények forgalmát 5 évi türelmi idővel eltörli. A gyógyhatású készítményekről el kell dönteni, hogy igazolható-e a gyógyhatásuk; amelyek megfelelnek a gyógyszerekkel szemben támasztott feltételeknek, azokból gyógyszer lesz, mindenki előnyére amelyek nem felelnek meg ezeknek, azokból nem lesz gyógyszer, szintén mindenki előnyére. Ezzel egyszer s mindenkorra eltűnik a gyógyhatásúnak tartott, de amúgy ártalmatlan szereknek az az arzenálja, amit bármelyik afrikai törzsi varázsló megirigyelhetne. Természetesen ez a törvényszakasz is érdekeket sért.
A harmadik feszültségforrás nem az érdeksérelmek, hanem a politikai felelőtlenség kategóriájába tartozik. A Fidesz-Magyar Polgári Párt országgyűlési képviselőcsoportjának nevében Selmeczi Gabriella képviselőtársam 1997. november 21-én körlevéllel fordult a gyógyszertárvezetőkhöz, melynek utolsó két bekezdését idézem: "Tájékoztatjuk, hogy a T/5095. számon benyújtott, az emberi felhasználásra kerülő gyógyszerekről szóló törvényjavaslat megengedné, hogy gyógyszereket ne csak patikák árulhassanak. A Fidesz ezt határozottan ellenzi, így a törvényjavaslat vitájában mindent elkövetünk annak érdekében, hogy a gyógyszerforgalom rendje ilyen módon a jövőben ne változzon."
Nekem csak az a problémám ezzel a körlevéllel, hogy a törvénytervezetben olyan paragrafus, amely megengedné, hogy gyógyszereket ne csak patikák árulhassanak, nincs. Amibe dús fantáziával ez az álprobléma belemagyarázható, az a 12. § (1) bekezdése, a közvetlen lakossági gyógyszerfelhasználás fejezetben. Idézem: "Gyógyszer-kiskereskedelmi tevékenység csak az e tevékenység végzésére jogosító hatósági engedély birtokában folytatható". Nyilván egyesek úgy értelmezik, hogy ezek szerint gyógyszer-kiskereskedelmi tevékenységre hatósági engedélyt nemcsak gyógyszertárak kapnak. Még el is hinném, ha a törvénytervezetnek nem lennének egyéb paragrafusai. A 4. § o) pontjában a következő olvasható: "Gyógyszer-kiskereskedelem az a közforgalmú fiók- és kézigyógyszertárban - külön jogszabályban meghatározott esetben az intézeti gyógyszertárban - végzett egészségügyi szakellátó tevékenység, amely során a gyógyszertár a fogyasztók közvetlen gyógyszerellátását biztosítja". Tehát a törvénytervezet a gyógyszer-kiskereskedelmet egyértelműen a gyógyszertárakhoz köti.
Az elmondottakból két következtetés adódik. Az első lehetőség: Selmeczi Gabriella, illetve a Fidesz frakció nem olvasta el a törvénytervezetet. Második lehetőség: figyelmesen elolvasták, és szándékosan eltorzítják azt. Hölgyeim és uraim, lehet választani! A körlevélből adódik még egy lehetőség: ugyanis a Fidesz azt ígéri a gyógyszerészeknek, hogy mindent el fog követni, hogy gyógyszert csak gyógyszertárban árusíthassanak. Ezt a célt biztosan eléri, mert a törvénytervezetben is ez szerepel. Akkor lehet majd azt mondani, hogy ezt a Fidesz harcolta ki. Azt mondanám, hogy ügyes - már ha nem derül ki. De kiderült, hölgyeim és uraim! Én inkább azt mondom, hogy nem tisztességes dolog az ország valamennyi gyógyszerészét hazugsággal félrevezetni. Mondják: a stílus maga az ember, én még hozzátenném: a módszer maga a párt.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me