GELLÉRT KIS GÁBOR

Full text search

GELLÉRT KIS GÁBOR
GELLÉRT KIS GÁBOR (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Három rövid reflexiót engedjenek meg képviselőtársaim. El kell olvasni a brüsszeli országjelentést. Abban az áll, hogy hiányolják a kisebbségek országgyűlési képviseletét. Nem a képviseletet általában, határozottan az országgyűlési képviseletről van szó.
Másodszor: Sepsey képviselőtársam adatvédelmi aggodalmait fejezte ki. Ha az eljárási tervezetet elolvasta képviselőtársam, akkor pontosan látja azt is, hogy a felirat felhívja a szavazópolgár figyelmét arra, hogy kérnie kell a kisebbségi listát. Ezt a szavazatszámláló bizottság tagjai odaadják neki, ettől kezdve nem lehet tudni, hogy a lehetségesen 13 kisebbségi lista közül melyikre szavazott, és megfelelő adatvédelmi garanciák ölelik körül ezt a kérdéskört a regisztráció utólagos sorsát illetően. Szeretném azt is tájékoztatásul elmondani, hogy adatvédelmi jogászokkal megfelelő mélységben megtárgyaltuk, és ezek a szakemberek elfogadhatónak, jónak tartották a leírt rendszert.
Harmadjára szeretnék visszatérni arra a korábban elmondott néhány mondatomra, amelyben azt mondtam, hogy a régóta húzódó ügy vitájában nagyon nehezen elválasztható ma már, hogy a fenntartások, az egyes politikai pártok képviselői által hangoztatott fenntartások mennyire jelentik önmagukat és mennyire jelentik azt a politikai akaratot, amellyel hárítani szándékoznának a kisebbségi képviselet megoldását. Mert - és ezt hangsúlyosan szeretném befejezésül mondani - ma nem az a kérdés már, hogy legyen-e kisebbségi képviselet a Magyar Országgyűlésben, hanem az a kérdés, hogy a magyar politikai pártok itt az Országgyűlésben fel akarják-e számolni az öt éve tartó mulasztásos alkotmánysértést vagy sem. S minden képviselőnek egyedileg és minden frakciónak a pártja nevében erre a kérdésre kell válaszolnia.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me