DR. GYŐRIVÁNYI SÁNDOR

Full text search

DR. GYŐRIVÁNYI SÁNDOR
DR. GYŐRIVÁNYI SÁNDOR (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Az ünnep előtti hangulatra való tekintettel az eredeti felszólalásomnak csupán a kvintesszenciáját kívánom ismertetni, amely tulajdonképpen a most előterjesztett javaslat igenlését jelenti.
A lopott, illetve jogellenesen külföldre vitt kulturális javak nemzetközi visszaadásáról szóló egyezmény Magyarország számára ugyanis kiemelt fontosságú, és a most megerősítésre váró egyezmény végső soron csak kis lépésnek tekinthető e témakörben, hiszen közel harminc éve, 1970-ben, az UNESCO-egyezmény ellentmondásainak feloldásával keletkezett ez a rendelet.
Úgy gondoljuk, hogy ebben a vonatkozásban ez a jelenlegi határozati javaslat az Európai Unió kulturális javak forgalmazásával foglalkozó jogszabályai, az egyezmény elvein alapulnak, ezt kívánjuk megerősíteni. A Független Kisgazdapárt megállapítja, hogy hasznos egyezmény született, az Országgyűlés csak megerősítés mellett dönthet. Reméljük, hogy a jövőben, majd az Európai Unió keretében nem ilyen nagy időintervallumokban kerül sor a problémák nemzetközi kiküszöbölésére.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me