KUNCZE GÁBOR

Full text search

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR belügyminiszter, a napirendi pont előadója: Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Az 1997. november 16-án megtartott országos népszavazással kapcsolatos állami feladatok megszervezéséről és lebonyolításáról szóló jelentést a törvényben megállapított kötelezettségemnek eleget téve benyújtottam. Az írásos beszámolót most egy megjegyzéssel szeretném kiegészíteni.
A népszavazás lebonyolításának sikerét nemcsak az abban résztvevők, illetőleg a hazai közvélemény ismerte el, hanem a rendkívül pozitív nemzetközi visszhang is tanúsítja, hogy ismét európai színvonalon teljesített a választási apparátus. Az informatikai rendszer továbbfejlesztésének köszönhetően a számítógépes szavazatösszesítés két és fél óra alatt befejeződhetett, miközben mindenki, aki rendelkezett a feltételekkel és érdeklődött, az Interneten is folyamatosan figyelemmel kísérhette a népszavazás eredményének alakulását.
Ugyanakkor kérem képviselőtársaimat, hogy ez a két és fél órás eredményhirdetés ne tévesszen meg senkit a jövő évi választásokkal szembeni elvárásainak megfogalmazásakor, hiszen miután mind az országgyűlési választáson, mind az önkormányzati választáson a népszavazással összehasonlíthatatlanul nagyobb mennyiségű adatot kell majd feldolgozni, ez hosszabb időt fog igényelni, de a technikai fejlesztések eredményeként biztosan állítható, hogy legalább a '94-es vagy az azt meghaladó szinten lehet majd figyelemmel kísérni az eredmények alakulását.
(14.40)
Tisztelt Képviselőtársaim! Engedjék meg, hogy ezúton is köszönetet mondjak annak a közel százezer honfitársunknak, akik a választási bizottságok és a munkacsoportok tagjaiként hozzájárultak a népszavazás lebonyolításának sikeréhez, példás helytállásukkal válaszolva a népszavazás előtt őket ért méltatlan támadásokra. Kérem, hogy a jelentést szíveskedjenek elfogadni.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me