DÖGEI IMRE

Full text search

DÖGEI IMRE
DÖGEI IMRE (FKGP): Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Csodálatosan megmagyarázta azt a lehetőséget, amely ha valóság volna, akkor a kisparaszti gazdaságok és minden hitelfelvevő kis egység óriási megelégedéssel fogadná ezt az elképzelést.
El is fogadom önnek a válaszát most, csak azért, hogy ne mondja a kormánypárt vagy maga a minisztérium, hogy mindenáron ellenkezni akarunk. De ezt vegyük tudomásul, és mindnyájan vegyük tudomásul: egyedüli komoly ágazat a földművelés, az ezzel foglalkozó földművelő ember terméke. Rengeteg hiba van. Nekünk vagy azoknak, akik a földműveléssel foglalkoznak, szinte kérni sem kellene a türelmi idő azonnali bevezetését.
És ebből adódnak a legnagyobb problémák, amikor a hitelt felveszi, azonnal törleszteni kell - miből? (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) Hát akkor nem venne fel hitelt!
Elfogadom a válaszát a miniszter úrnak, de csak akkor - és később visszatérünk erre természetesen -: dolgozzák ki a bankokkal ezt a megoldást, akkor megnyugtató lesz valamennyi újrakezdő és még a nagyüzemek részére is! (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me