DR. BEDŐ TIBOR

Full text search

DR. BEDŐ TIBOR
DR. BEDŐ TIBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! A Fidesz december 13-án tartotta a Fidesz-elnökök értekezletét. A tanácskozásról az MTV Képújsága az alábbi hírt jelentette meg: "Orbán Viktor közölte, hogy nem állítanak árnyékkormányt, de megnevezte az egyes területekért felelős politikusokat." Majd később: "Az egészségügyért Gógl Árpád felelős." A vasárnapi Kurír hasonló felsorolásában a következőt közli: "Egészségügyeik képviseletére Gógl Árpádot kérték a fideszesek."
Ekkor még kételkedtem, és azt gondoltam, hogy újságírói elhallásról van szó, hiszen az Orvosi Kamara elnöke nem képviselheti a Fidesz egészségügyeit, mert az Orvosi Kamara elnöke az orvosok szakmai érdekvédelmét képviseli, szervezi és irányítja, pártoktól függetlenül, így tehát a Fidesz-teamben szakértőként van jelen.
Kételkedésemért ezennel megkövetem a sajtót, mert az MTV A Hét című műsorában az Orbán Viktorral készült interjú során kiderült, hogy a sajtó pontosan közvetítette a lényeget. Az interjúban arra a kérdésre, megkérdezték-e az érintett személyeket, hogy elvállalják-e a miniszterséget, Orbán Viktor a következőket mondta: "Ezek az emberek vannak annyira komolyak, hogy erre a kérdésre azt válaszolják, először ejtsük el a medvét, aztán tárgyaljunk a szűccsel. Ők a medve elejtésében segítenek." Tehát először ejtsük el a medvét, azaz szerezzük meg a politikai hatalmat, ők a medve elejtésében segítenek, vagyis a politikai hatalom megszerzésében segítik a Fideszt.
Miniszter Úr! A kérdésem az, mi a véleménye arról, hogy egy köztestület vezetője, a Magyar Orvosi Kamara elnöke a politikai hatalom megszerzésében segíti a Fidesz-Magyar Polgári Pártot. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me