DR. CSIHA JUDIT

Full text search

DR. CSIHA JUDIT
DR. CSIHA JUDIT tárca nélküli miniszter: Tisztelt Ház! Kedves Képviselő Asszony! Az azonnali kérdése első mondataiban ön kifogásolta, hogy miniszterelnök úr mintha nem tenne eleget a Ház előtti megjelenési kötelezettségének. Úgy látom, hogy a Házszabály szerinti kötelezettségének mindig eleget tesz.
(12.20)
Egyébként pedig a szavazásokon részt is vesz, ez történt a múlt héten is. A mai napon, mint ön előtt is ismert, három kormányfő találkozik Bécsben, az osztrák, a szlovák és a magyar miniszterelnök. (Zaj a bal oldalon. - Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Dávid Ibolyát ez nem érdekli!) Az azonnali kérdések elhangzása a mai napon a Házszabály és a működési gyakorlatunkhoz képest rendkívülinek tekintendő, hiszen ez mindig kedden szokott lenni. Tehát aligha vitatható, hogy a miniszterelnök úr halaszthatatlan közfeladata ellátása miatt van távol.
A kérdés második részét illetően újra el kell mondanom, nem rögtönzés volt a miniszterelnök úr részéről a bejelentés. Több hete folyik az egyeztetés, az előkészítés mind az apparátus, mind az érintett társaságok vezetői között, és ez a tárgyalássorozat zárult le a múlt hétfőn, ami után a bejelentés megtörtént. Természetesen társaságonként eltérő a technika, a módszer, hiszen abban speciális a Malév helyzete a többi társasághoz képest (Dr. Pusztai Erzsébet: Kormánycég lett?), hogy Ferihegyen több nemzetközi légitársaság végzi a tevékenységét, ezért kizárólag abban a körben lehet ezt a kedvezményt kidolgozni és megvalósítani, amelyik a Malév kompetenciájába tartozik.
Még egyszer ismétlem, ez egy olyan üzleti döntése a Malévnek, ami nem első ízben fog előfordulni. Köszönöm. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me