DR. DÁVID IBOLYA

Full text search

DR. DÁVID IBOLYA
DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Engem ilyen hangulat akkor kapott el, amikor kedden meghallgattam miniszterelnök úr műsorát, ugyanis nem értem, hogy önök miért ilyen jókedvűek ettől az ötlettől. A miniszterelnök úr egyszerűn becsapta a magyar nyugdíjasokat, becsapta azokat az embereket, akik a műsor megtekintése után azt várták, hogy meglátogathatják ismerőseiket, rokonaikat, hiszen másnap már a kormány arra kényszerült, hogy visszakozzot fújjon.
Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Asszony! A miniszterelnök úr nagyon hosszú idő óta soha nem jön be az Országgyűlés ülésére, csak akkor, amikor a Házszabály alapján köteles választ adni. Reméltük, hogy egy olyan napon, amely hetet megelőzte ez a bejelentés, eljön az Országgyűlésbe, és személyesen vállalja a válaszadásnak azt a terhét, hogy kamerába mondja a válaszát. (Zaj a kormánypárti padsorokban.)
Azt hiszem, ha alapítana a Magyar Országgyűlés egy díjat, hogy ki jogosult ebben a ciklusban "A legnagyobb rögtönző" díjának odaítélésére, az a Magyar Köztársaság miniszterelnöke lenne, mert a keddi bejelentése ismételten egy olyan rögtönzés volt, amely meglepett mindannyiunkat. Egy ötlet, tisztelt képviselőtársaim, egy olyan embertől, akitől nem ötleteket várunk el, akinek költségvetési pénzen apparátusa van arra, hogy a megfelelő döntések előtt a megfelelő felméréseket, számításokat, hatástanulmányokat elvégezze, és kérem szépen, megkérdezze azokat az érintett társaságokat és vállalatokat, amelyeknek számlájára és kontójára blöfföl a miniszterelnök úr, hogy vajon az ötlete végrehajtható lesz-e.
Miniszter asszony azt válaszolta, hogy üzleti döntése lesz a cégeknek. Szeretném megtudni azt (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.), hogy a miniszterelnök úr megmondhatja-e előre, hogy mi lesz ezeknek a cégeknek az üzleti döntése, és mi az ő szerepe ebben a döntéshozatali eljárásban.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me