DR. GYÖRGYI KÁLMÁN

Full text search

DR. GYÖRGYI KÁLMÁN
DR. GYÖRGYI KÁLMÁN legfőbb ügyész: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Országgyűlés! A hatályos büntetőeljárás szerint a büntetőeljárás vagy följelentés vagy bejelentés, vagy a nyomozóhatóság észlelése alapján indulhat meg.
Ebben az ügyben a feljelentést a polgármester úr tette, tehát az ő feljelentése alapján indították el az eljárást. A rendőrség befejezte a nyomozást, megküldték az ügyészségnek a nyomozás iratait. Az ügyészségnek az a dolga, hogy eldöntse, a továbbiakban mit fog vele tenni. Ez még nem történt meg. Az igyekezet nem elég büntetőeljáráshoz, akkor sem, ha az semmitől vissza nem riad. Kikényszeríteni büntetőeljárást nem lehet. Azért nem lehet büntetőeljárást kikényszeríteni, mert senki nincs abban a helyzetben, hogy az ügyészségtől átvállalja azt a felelősséget, amit a büntetőeljárás elrendelése, lefolytatása és a vádemelés jelent.
(12.40)
Úgyhogy szeretném megnyugtatni a tisztelt képviselő urat és a tisztelt Országgyűlést, hogy az ügyészség változatlanul a törvény alapján működik, és eltökélt szándéka, hogy ezt a jövőben is így fogja tenni, annak érdekében, hogy az ország egyre inkább kiérdemelje a jogállam minősítést.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me