DR. JESZENSZKY GÉZA

Full text search

DR. JESZENSZKY GÉZA
DR. JESZENSZKY GÉZA (MDNP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Abban az örömteli helyzetben vagyunk, hogy a kérdésre okot adó hír, hogy az Országos Széchényi Könyvtár - más könyvtárakkal együtt - a vizsgaidőszakban zárva lesz, talán módosult a helyzet, mert úgy tudom, hogy a Művelődési Minisztérium már a kérdésem beadása után talált valami különleges forrást, hogy a Széchényi Könyvtár ne kényszerüljön erre az intézkedésre.
De a kérdés továbbra is aktuális, mert először is nem alamizsna oldja meg a problémát. A problémát először is azt jelenti, hogy a diákoknak nincs pénzük a tankönyvekre, a könyvtáraknak nincs pénzük részben a tankönyvek kellő számú beszerzésére, és ezt tetőzi az a helyzet, hogy a vizsgaidőszak kellős közepén a könyvtárak zöme továbbra is zárva lesz. Azt hiszem tehát, világos, hogy nem a Széchényi Könyvtár vezetésére vagy más könyvtárak szívtelenségére kell hárítani a felelősséget, hanem a könyvtár működéséhez, az alapszolgáltatások fenntartásához szükséges költségvetési támogatást kell biztosítani.
Sajnálom, hogy maga a miniszter úr nincs itt, mert neki szerettem volna külön föltenni azt a kérdést, hogy bármennyire is örvendetes az, hogy egy olyan intézmény, mint az Internet - a világháló -, egyre több iskola, egyetem rendelkezésére áll, de ne felejtsük el, hogy az alapvető szolgáltatásokat továbbra is biztosítani kell, nem szabad megengedni, hogy az elektronikus információáramlás támogatása fossza meg a diákságot attól, hogy a hagyományos és ma is nélkülözhetetlen tanulási technikákhoz, a tankönyvekhez az ünnepek alatt vagy azon túlmenően is hozzájussanak.
Várom válaszukat. (Taps az MDNP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me