DR. SEPSEY TAMÁS

Full text search

DR. SEPSEY TAMÁS
DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! Indítványozom, hogy elnök asszony szíveskedjen megvizsgáltatni az ügyrendi bizottsággal, hogyan és miként kerülhetett sor dr. Dornbach Alajos úr kérdésére az azonnali kérdések órájában.
Indoklásképpen előadom, hogy a csütörtöki házbizottsági ülésen megállapodás született arról, hogy ma 8 óra 30 percig kell a frakcióknak leadni a kérdéseket. Én megértem azt, hogyha egy frakció az azonnali kérdéseket kampánycélokra kívánja felhasználni. Ha a Házszabály keretei között teszi ezt, abban az esetben nem is érheti jogi kifogás eme szándékot. Ha megsértik a Házszabályt, ha megsértik a házbizottságban született megállapodást, akkor viszont az esetek jövőbeni elkerülése végett szót kell ez ellen emelni.
A tájékoztatás szerint Dornbach Alajos úr 9 óra 33 perckor adta le a kérdését. A szervezési főosztály által 11 óra 59 perckor kiadott jegyzéken, ahol az azonnali kérdések sorrendje szerepel, a 6. pont alatt dr. Kiss Róbert úr szerepel, a Szabad Demokraták Szövetségéből; a 12. pont alatt szintén van szabaddemokrata képviselő, dr. Puha Sándor; a 15. pont alatt Czuczi Mihály, szintén szabaddemokrata, s ezt követően szabaddemokrata képviselő azonnali kérdése nem szerepel.
Szeretném, ha a bizottság megvizsgálná, hogyan és miként kerülhetett sor arra, hogy a házbizottságon született megállapodástól eltérően a kérdés elhangzásra került.
Köszönöm szépen. (Taps az MDF és az MDNP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me