DR. KÓNYA IMRE

Full text search

DR. KÓNYA IMRE
DR. KÓNYA IMRE (MDNP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Miniszter Úr! Kedves Képviselőtársaim! Az 1994-es kormányváltás után érezhető szigorodás volt tapasztalható az Országgyűlés és a Képviselői Irodaház biztonsági szempontjainak érvényesítésében, és ezek az intézkedések, akarva-akaratlanul, nyilvánvalóan korlátozták a járókelők, illetőleg a gépkocsik közlekedését, ami természetes velejárója az ilyen intézkedéseknek.
Ehhez képest nagy meglepetéssel értesültünk arról, hogy egy olyan ügyben, amikor szóba sem kerülhet az állampolgárok mozgásának korlátozása, mégis csorbát szenvedhet az Országgyűlés, illetőleg a Képviselői Irodaház biztonsága. Arról van ugyanis szó, hogy a Főpolgármesteri Hivatal egy engedélyt adott ki egy közvetlenül a Képviselői Irodaház előtti Duna-szakaszon, a Duna-parton lévő szállodahajó felállítására. Ennek a biztonsági kockázatait nem szeretném részletezni, azt hiszem, mindenki előtt eléggé világos.
Ehhez képest külön meglepetés volt, hogy miután a köztársasági őrezred parancsnoka, aki a biztonságért felelős, levelet intézett a Főpolgármesteri Hivatalhoz, és kérte az azonnali felfüggesztést, ez semmiféle eredményt nem hozott, tovább folytatták a mélyépítési munkálatokat a parkolóban.
Ezért tettem fel az elmúlt héten a kérdést, hogy vajon azt a sokak által szerencsétlennek tartott, de azért ebből a szempontból mégis szerencsés helyzetet, hogy a főpolgármester úr és a belügyminiszter úr is egyazon pártnak, a Szabad Demokraták Szövetségének vezető politikusa, talán rövid úton el lehetne intézni ezt a kérdést, szót lehetne érteni a főpolgármester úrral, hogy ezt a lehetetlen építési engedélyt vonják vissza. Kérdezem: azóta sikerült-e ezt megtenni?
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me