KUNCZE GÁBOR

Full text search

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnöknő! Tisztelt Képviselőtársaim! Egyrészt szeretném jelezni, hogy ha '94 előtt a szakhatósági engedélyek kiadása úgy ment, hogy a pártelnök és a belügyminiszter vagy egy polgármester megbeszélte egymással, hogy kinek adnak engedélyt és kinek nem, akkor helytelenül tették, ezért aztán '94 óta ez már semmiképpen nincsen így. (Derültség, taps a kormánypártok soraiban.)
Másrészt ebben az ügyben... (Dr. Sepsey Tamás közbeszólására:) Képviselő úr is jelentkezett kérdést feltenni, majd lesz lehetősége a megjegyzéseit nyilvánosság előtt elmondani. Mindenesetre ebben az ügyben valóban értesítették a köztársasági őrezredet, 2-án emiatt a köztársasági őrezred parancsnoka levelet intézett Tiba Zsolthoz, hogy itt bizonyos szakhatósági engedélyek hiányoznak. Ennek alapján a Főpolgármesteri Hivatal egyeztetést hívott össze december 9-ére, a múlt hét keddjére akkor, amikor képviselő úr ebben a tárgyban először tett fel kérdést itt, a parlamentben. Ezen az egyeztetésen elhangzott, hogy egyéb szakhatósági engedélyek is hiányoznak, így többek között a Gázművek engedélye, egy forgalomtechnikai engedély, a Hajózási Főfelügyelet engedélye, a Dunai Vízirendészeti Kapitányság szakhatósági hozzájárulása. Ezek miatt az építkezést felfüggesztették, az jelenleg sem folyik, és a szakhatóságok végzik a maguk dolgát; többek között a köztársasági őrezred véleményét is e tekintetben figyelembe fogják venni, és abban az esetben folytatódhat az építkezés, ha ehhez minden szakhatóság hozzájárul.
Ezt egyébként a Fővárosi Önkormányzat képviselője említette ezen a bizonyos december 9-ei megbeszélésen, így tehát jelenleg ilyen munkák nem folynak.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me