DR. KUTRUCZ KATALIN

Full text search

DR. KUTRUCZ KATALIN
DR. KUTRUCZ KATALIN (MDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Persze, hogy elfogadom a válaszadót, hiszen itt a válasz a válaszadó személyénél - elnézést kérek öntől - lényegesen fontosabb.
Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa vizsgálatot folytatott az öngyilkosságokkal kapcsolatban. Az egyik megállapítása, amelyik egy része ennek az egész vizsgálatnak, azt tartalmazta, hogy a lelki segélyhívó telefonokkal probléma van, mert a számlát természetszerűen nem a hívó fél fizeti, és ezeket a szolgáltatásokat alapítványok működtetik, amelyek már nem bírják fizetni a telefonszámlát. Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa a miniszter úrhoz is fordult segítségért ebben az ügyben, ugyanis jön a karácsony, sajnos sok egyedülálló idős ember él ebben az országban, és a tapasztalatok szerint ebben az időszakban nagyon megszaporodik a hívások száma.
Kérdezem ezért az államtitkár urat, tudnak-e segíteni abban, hogy ezek a segélykérő telefonok az év végén is működhessenek, és az idős egyedülálló emberek, ha repülni ugyan nem is tudnak külföldre, de legalább telefonálni tudjanak akkor, ha az év végén egyedül és elhagyatottnak érzik magukat. Várom a válaszát. (Taps az ellenzék padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me