DR. CSIHA JUDIT

Full text search

DR. CSIHA JUDIT
DR. CSIHA JUDIT tárca nélküli miniszter: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Nagy dolog a szelektív emlékezet, és a felsoroltak azt mutatják, hogy a frakcióvezető úr igencsak szelektíven emlékezik a '94 óta történtekre. Hiszen ha egy kicsit is utánanéz az állításainak, akkor nem talál olyan miniszterelnöki nyilatkozatot, hogy 3,60-as kenyeret vagy 2 forintos kolbászt ígért volna. Ezt a kijelentést az ellenfelei akarták a szájába adni, de ilyen nem hangzott el.
Aminthogy az összes bejelentése, amelyekre a frakcióvezető úr - elnök úr - hivatkozott - a vagyonadótól, a sokkterápián keresztül egész a legutóbbi közlekedési kedvezményekig, illetőleg ingyenes utazásig - ugyancsak nem légből kapottak és nem megalapozatlanok, és mindegyik bejelentés úgy történt - érdemes utánuk nézni -, hogy megelőzték az egyeztetések, a számítások, az előkészítések. Hogy csak a '96 végén tett bejelentésre utaljak, mely szerint '97-ben nem lesz szükség olyan megszorító intézkedésekre, mint amilyenekre '95-96 során szükség volt, semmi nem mutatja ezt szemléletesebben, mint az, hogy '97-ben olyan reálbér-emelkedés következett be az országban, amire az elmúlt hét évben nem volt példa, és nem járt együtt az életszínvonal csökkenésével. Hiszen az első év volt 1990 óta, amikor a reálkeresetek növelésével lépést tartva az életszínvonal romlása megállt.
Reményeink szerint az életszínvonal emelkedése ezután tud megindulni. Ilyenképpen nem tudok egyetérteni egyetlen állításával sem. Köszönöm. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me