ELNÖK (dr. Kóródi Mária)

Full text search

ELNÖK (dr. Kóródi Mária)
ELNÖK (dr. Kóródi Mária): Én is köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Most határozatot kellene hoznunk, de a Ház szemmel láthatóan nem határozatképes. Arra kérem a frakciókat, frakcióvezetőket, hogy intézkedjenek a Ház határozatképességének megteremtése érdekében!
(Rövid szünet után.) Tisztelt Országgyűlés! Megkérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a miniszterelnök úr válaszát. Az interpelláló képviselő úr nem fogadta el a miniszterelnök úr válaszát. Kérdezem tehát, hogy elfogadják-e. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Kérem, Boros László képviselő úr szavazógépét szíveskedjenek bekapcsolni! (A Ház nem határozatképes. A táblán megjelenő eredmény: 131 igen, 31 nem, 7 tartózkodás.)
Tisztelt Országgyűlés! Az Országgyűlés határozatképtelen. Ismételten megkísérlem a Ház határozatképességének megteremtését. Kérem képviselőtársaimat, hogy foglalják el a helyüket! Kérem a teremőröket, hogy a folyósokon tartózkodó képviselőket szíveskedjenek a terembe szólítani! Kérem az irodákban tartózkodó képviselőket, hogy szíveskedjenek az ülésterembe fáradni!
Ismételten kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a miniszterelnök úr válaszát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - A táblán megjelenő eredmény: 146 igen, 34 nem, 6 tartózkodás. A Ház nem határozatképes.) Hajszál híján...
Tisztelt Országgyűlés! Kérem a táblát törölni! Úgy látom, hogy néhány képviselőtársunk érkezett a terembe.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a miniszterelnöki választ. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Moraj az MSZP soraiból.) Köszönöm szépen.
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a miniszterelnök úr válaszát 152 igen szavazattal, 36 nem szavazattal, 9 tartózkodás mellett elfogadta.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me