IZSÓ MIHÁLY

Full text search

IZSÓ MIHÁLY
IZSÓ MIHÁLY (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Igen tisztelt Képviselőtársak! Tisztelt Miniszter Úr! Igen örülök, hogy öntől kapok választ. Az 1997. november 3-ai Metész-gyülekezésre a Hősök terére mentem. A nemzeti színű zászló kitűzésével jelezni kívántam azt, hogy a magyar anyaföld nem eladó. Ezzel a programmal rendíthetetlenül továbbra is együttérzek.
A gyülekezés oszlatásakor visszaindultam a Kossuth Lajos térre. A rendőrség útlezárással arra kényszerített, illetve igyekezett kényszeríteni, hogy én is csatlakozzam ahhoz a gépkocsisorhoz, amelyet a 3-as út felé irányítottak. A rendőrök megakadályozták az általam választott útvonal követését, holott egyes gépkocsikat ott engedtek közlekedni.
Követelték a nemzeti színű zászló bevételét, amit többperces vita után levetettek. Ezt követően sem engedtek a Belváros felé menni, holott az országgyűlési képviselői igazolványomat többször is fölmutattam.
Bízva a belügyminiszter úr őszinteségében és hozzáértő válaszában, kérdezem: ki adott olyan utasítást a rendőröknek, hogy nemzeti színű zászlókkal nem lehet a forgalomban részt venni? Továbbá kérdezem: az illető adott volna-e ki olyan rendelkezést, ha az én kocsimra vagy más kocsikra vörös zászlót tűztünk volna ki?
Tisztelettel várom válaszát. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me