BARSINÉ PATAKY ETELKA

Full text search

BARSINÉ PATAKY ETELKA
BARSINÉ PATAKY ETELKA (MDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A Magyar Demokrata Néppárt üdvözli a luxembourgi csúcs eredményeit.
Két megjegyzésünk, ha tetszik, két javaslatunk van. Az egyik a parlament szerepével kapcsolatos, erről szólnék néhány mondatot az itt kialakult vitához. A következő a véleményünk: a nézetkülönbség ott van, hogy nem mindössze parlamenti ellenőrzésről van szó, hanem arról van szó, hogy fontos stratégiai kérdésekben - ez valóban az ország ügye - a parlament az, amelynek előzetesen állást kell foglalnia. Éppen ezért elengedhetetlennek tartjuk a parlamenti bizottságok, európai uniós albizottságok haladéktalan bekapcsolását a felkészülésbe. Az a véleményünk, hogy ebben már késésben vagyunk.
A második javaslatunk pedig arról szól, hogy megdöbbenéssel látjuk és tapasztaljuk azt az országban, milyen keveset tudnak az emberek magáról az Európai Unióról és egyáltalán a csatlakozás folyamatáról. Ajánljuk és javasoljuk a kormánynak, hogy erre dolgozzon ki egy nagyon széles körű kommunikációs programot; nemcsak a szakemberek részére, nemcsak azon szakmák részére, akik állandóan jönnek és jelentkeznek, hogy szinte semmit nem tudnak, hogyan haladnak a tárgyalások, hanem a teljesen széles közvélemény megnyerése érdekében.
Kérjük és javasoljuk a kormánynak, hogy mind a két néppárti javaslatot fontolja meg, és reméljük, hogy mind a két néppárti javaslat eredményt fog hozni.
Köszönöm szépen. (Taps az MDNP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me