DR. CSAPODY MIKLÓS

Full text search

DR. CSAPODY MIKLÓS
DR. CSAPODY MIKLÓS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Úr! Magyarország számára valóban történelmi korszak kezdődhet, ha ez közös munka eredménye lehet. Tárgyilagos tájékoztatót hallottunk az ön szájából itt, az Országgyűlés és a magyar nyilvánosság színe előtt.
A tárgyilagosságot köszönjük, egyúttal óva intjük a kormányt arra, hogy a jövőben se hanyagolja el, vagy ha lehet, ha szabad így fogalmaznom - és ezt inkább erőteljesen teszem -, helyezzen nagyobb hangsúlyt az ellenzéki egyeztetésre; illetőleg azt mondanám még nagy hangsúllyal, hogy fokozott gondosságot ajánlunk a tárgyalások megkezdése és folytatása során. Olyan fokozott gondosságot, amely mögött a mindenkori magyar kormány - jelen esetben tehát ez a kormány - maga mögött tudhatja nem csupán azt az ellenzéki támogatást, amire oly sokszor, sokan hivatkoznak, hanem azt az oly kívánatos nemzeti konszenzust, amelyre a külügyi bizottságban is sokszor utaltunk az ön bizottsági elnöksége idején és később is. Tehát egy olyan nemzeti konszenzust tudhasson maga mögött egy sorsfordító tárgyalássorozatot kezdő és folytató kormány, amelynek fordulatait nem követik áldatlan és fölösleges viták, és amelynek alapkérdéseiben a magyar parlament teljességének és a magyar társadalom egészének igenje tudható.
Ha egy ilyen mértéktartó, temperált, ám határozott magyar nemzeti érdekeket érvényesítő tárgyalássorozat, ilyen álláspont-képviselet lesz majd Brüsszelben, és ennek lehetünk tanúi mi is, úgy kormánypárti képviselők, mint ellenzéki párti képviselők, akkor bizonnyal mondhatom, hogy a Magyar Országgyűlés ott lesz a sikerek mögött (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), és ott lesz az önök tárgyalási törekvései mögött is.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me