DR. SZEKERES IMRE

Full text search

DR. SZEKERES IMRE
DR. SZEKERES IMRE (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Abban egyetértés volt a felszólalók között, hogy a szombati döntés fontos, mert Magyarország is azok közé az országok közé került, amellyel a csatlakozási tárgyalásokat ténylegesen és érdemben áprilisban megkezdik.
(11.20)
Abban is egyetértés volt, hogy az ország jövője szempontjából ezek a tárgyalások fontosak lesznek, együtt azzal, hogy bekerülünk-e az Európai Unióba; természetesen az is, hogy az ország gazdasági, társadalmi fejlődéséhez szükséges lépéseket ezzel párhuzamosan megtesszük.
Ugyanakkor kétségtelenül volt az embernek egy olyan érzése, hogy savanyú a szőlő; mintha az ellenzéki politikai pártok számára nem lenne mindegy az, melyik kormány alatt éri el az ország ezt sikert. Szeretném elmondani, hogy a Szocialista Párt számára éppoly értékes volt az előző kormány ilyenfajta tevékenysége, mint amilyen értékesnek tartja a mai kormányét, és az elmúlt 7-8 év komoly teljesítményének azt, hogy Magyarország az először csatlakozók közé került.
S ami pedig a parlament tevékenységét illeti, egyetértek Pokorni Zoltánnal, amennyiben ezzel elégedetlen. Azt gondolom, ezen van módja változtatni, hiszen a parlament európai integrációs bizottságának elnöke a Fidesz elnöke, tehát amennyiben a munkáját kifogásolja, gondolom, meg is tudják együtt beszélni, és esetleg nagyobb aktivitásra lehet serkenteni a parlament európai integrációs bizottságát is. Ebben mi készek vagyunk részt venni, a szocialista képviselők mind az integrációs bizottságban, mind a külügyi bizottságban együtt fognak önökkel működni.
Ami pedig a közvélemény tájékozottságát illeti: szeretném felhívni az önök figyelmét arra, hogy a külügyminiszter úr minden parlamenti frakciónak megküldte azt a friss közvélemény-kutatást, amely arról szól, hogy a magyar társadalom döntő része tájékozott, ismeri a kérdéseket, ismeri az ügyeket. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Ez minden frakcióvezetőnek a rendelkezésére álló információ volt, javaslom, hogy olvassák el.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me