DR. AVARKESZI DEZSŐ

Full text search

DR. AVARKESZI DEZSŐ
DR. AVARKESZI DEZSŐ igazságügy-minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! A magam nevében nemcsak Kapronczi úrnak, hanem nyilván valamennyi országgyűlési képviselőnek - elsősorban a jelenlévőknek, de a már távollévőknek, rádióhallgatóknak is - szeretnék valóban boldog új évet kívánni, de azért két mondattal reagálnék az elhangzottakra is.
Az egyik: képviselő úr azt mondta, hogy sűrűn voltak törvénykezési baklövések az elmúlt években. Arra szeretném csak felhívni a figyelmet, hogy a törvénykezés nem a parlament, hanem a bíróságok feladata, mi a törvényhozással foglalkozunk. Természetesen nagyon sokan használják ezt helytelenül, de most megragadom ezt az alkalmat, hogy felhívjam rá a figyelmet.
A másik: a termőfölddel kapcsolatos törvény. A termőfölddel kapcsolatos törvényt rendes menetben már nyilván rég elfogadhatta volna a parlament. Épp azért fogadtuk el, hogy ne tárgyaljuk, hiszen egy vitatott alkotmányossági kérdést kell eldönteni, és természetesen mindaddig, amíg megnyugtató döntés nem születik - vagy úgy, hogy népszavazás dönt a kérdésben, vagy úgy, hogy kiderül, hogy alkotmányosan nem lehet kiírni ezt a népszavazást -, addig nem is kívánjuk, hogy az Országgyűlés tárgyalja. Ha viszont ez eldőlt, természetesen azt szeretnénk, ha az Országgyűlés ezen törvényjavaslat vitáját is befejezné.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me