SELMECZI GABRIELLA

Full text search

SELMECZI GABRIELLA
SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, tisztelt elnök asszony. Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A kormány rendeletet alkotott a beutalási rendről. A rendelet hatálybalépésével megszűnik Magyarországon a szabad orvosválasztás. Ezentúl, ha valaki beutaló nélkül kerül a kórházba, noha a felvétele orvosilag indokolt, fizetni fog. Fizetni fog akkor is ez a beteg, ha nem a miniszter úr által kitalált beutalási rendet fogja követni, hanem például saját megszokott szakorvosához megy el, akivel esetleg már kialakult bizalmi viszonya van, amelyik szakorvos őt már ismeri, és ezért eredményesebben is tudja adott esetben kezelni. Ha ez az orvos nem az ön által kitalált beutalási rendszerbe tartozik, akkor ez a beteg fizetni fog az ellátásért.
Az sem érthető ezzel a rendelettel kapcsolatban, hogy vannak olyan szakrendelések, ahova nem kell beutaló, viszont vannak olyan szakrendelések, ahova kell ez a bizonyos beutaló. Vajon milyen alapon döntötte ön el, hogy hova kell beutaló, hova nem kell beutaló? Egyes betegeket sújt ez a rendelet, egyes betegeket pedig szerencsére nem sújt.
Kísérlet már történt arra, hogy a co-paymentet, az úgynevezett hozzájárulási díjat bevezessék önök. Például ilyen volt a betegszállítás. Szerencsére ez a beteges ötlet akkor megbukott. Most egy újabb próbálkozást látunk a tisztelt miniszter úrtól. Egyébként ez a rendelet súlyosan sérti a versenyhelyzetet is.
Kérdésem a tisztelt miniszter úrhoz a következő:
Mikor vonja vissza ezt a beteges rendeletet, amely az emberi és az orvosi méltóságot is súlyosan sérti?
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me