BOGÁRDI ZOLTÁN

Full text search

BOGÁRDI ZOLTÁN
BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Rendkívül meglepőnek tartom, hogy pont az SZDSZ áll elő ezzel a javaslattal akkor, amikor Székesfehérvár ügyében pont a cigány érdeket áldozta fel néhány, a törvényt be nem tartó család és elsősorban az SZDSZ érdekeiért. (Közbeszólás jobbról: Így van! - Felzúdulás az SZDSZ padsoraiban.)
(17.20)
Képviselőtársaim! Elmondhatom még egyszer: a cigányság érdekét áldozták fel az SZDSZ érdekéért Fehérváron.
Ugyanis önök egy egyszerű törvénysértésből cigánykérdést csináltak itt, a parlamentben. Nagyon szomorú, hogy a hivatalban lévő belügyminiszter tette ezt. Ilyenre példa még nem volt a magyar történelemben, hogy a belügyminiszter egy kisebbséget feláldozva a bűn mellé álljon, és ezzel az egész (Hága Antónia: Ez nem igaz!), az egész cigányságot (Zaj. - Közbeszólások.) bemártotta!
Tisztelt Képviselőtársaim! Gondoljanak bele abba, hogy mit érezhetnek Fehérváron azok a cigány családok, akik a 800 lakásra várók között vannak! (Horn Gábor: A fideszes polgármester döntése!) Azok a családok ugyanúgy szenvedői annak a helyzetnek, amit önök kreáltak, mint azok, akik törvénysértők.
Tisztelt Képviselőtársaim! Önök itt eljátsszák a cigányságnak azt, hogy foglalkoznak a cigányság problémáival, holott a saját gondjaikkal foglalkoznak, csak a cigányság érdekei mögé bújnak. Köszönöm szépen ezt az előterjesztést, de ebből sem a cigányság, sem a parlament nem kér.
Köszönöm. (Taps az MDF soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me