RUSZNÁK MIKLÓS

Full text search

RUSZNÁK MIKLÓS
RUSZNÁK MIKLÓS (független): Köszönöm a szót, elnök úr. Nem szóltam volna, de Sátoraljaújhely a világ újságjainak a hasábjaira is rákerült, nevezetesen egy olasz hírügynökség adta az újságok hasábjain, hogy Sátoraljaújhelyen rasszista emberek élnek, és üldözik a cigányokat. Azt hiszem, hogy Sátoraljaújhely város és becsületes állampolgárai nevében itt és a világ újságjainak is nyilatkoznom kell, hogy Sátoraljaújhelyen becsületes állampolgárok élnek, és azt, ami ott történt, azt a kisebbségi önkormányzat kezdeményezte, nem pedig a város. Innentől kezdve pedig a cigányság hátrányos helyzetének problémája lényegesen bonyolultabb kérdés, mint ahogyan azt az SZDSZ felveti.
Rendkívül sajnálatos, hogy a szabaddemokraták a cigányok gondjait csupán etnikai kisebbségi kérdésként fogják fel, ahelyett, hogy kormányzó pártként bármit tettek volna az elmúlt három és fél esztendő alatt a cigány munkanélküliség kezelése.... (Közbeszólások jobbról: Így van. - Taps a jobb oldalon.), az embertelen életmód felszámolása, a körülményekre visszavezethető nagyfokú cigány bűnözés visszaszorítása érdekében. Egyetlen kormányhivatal sem vállalkozott a kérdés átfogó vizsgálatára, a valós helyzet feltérképezésére, hiszen valójában még a cigány lakosság számára nézve sem becsült, sem hiteles adat nincs megállapítva. Ez pedig egy esetleg felzárkóztató program alapját jelentheti. A reménytelen nyomorba születő gyermekek felemelkedésének nincsenek járható útjai, így a szegénység, az iskolázatlanság újratermeli önmagát. Ezért álságos politikai manipuláció kisebbségi kérdést kreálni a cigány kérdésből.
A hamis emberi jogi hivatkozások lehetetlenné teszik a diagnózis megállapítását, a gyógyítást, a hatékony terápia kiválasztását. A rasszista gyanakvás az SZDSZ politikai céljainak megfelelően alakítja a romákról alkotott képet, hogy elterelje a valós, évtizedek óta megoldatlan problémákról a figyelmet. Széchenyi azt mondta: első a tett, második a szó, nem pedig a nyilatkozat.
Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me