DR. FODOR ISTVÁN

Full text search

DR. FODOR ISTVÁN
DR. FODOR ISTVÁN honvédelmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Kérdésének eredetileg megadott címe "A győrszentiváni lőtéri erdő közcélú használata". A győrszentiváni lőtér Győrszentiván községtől északkeletre, az autópálya északi oldalán van. Attól tartok, az a terület, amiről ön beszél - elmondásából arra következtetek -, nem ez a terület, hanem a Győr-Likócsvárosi laktanya, az autópálya és Győrszentiván közötti térség. Mind a két térség vonatkozásában szeretném elmondani röviden, hogy mi a helyzet ezzel a kezdeményezéssel összefüggésben.
A laktanya, az autópálya és Győrszentiván közötti terület a laktanyához tartozó gyakorlótér, ahol ma aktív katonai tevékenység folyik, olyan aktív katonai tevékenység - szakkiképzés, különböző gyakorlópályák vannak ott, amelyeknek folyamatos a használata -, amely lehetetlenné teszi ennek a résznek a közcélú használatát.
(14.40)
A győrszentiváni lőtér - tehát, amely az autópálya túloldalán, a településtől keletre található - helyőrségi lőtér, nemcsak a honvédség használja, hanem Győr város valamennyi fegyveres testülete. Ugyancsak folyamatos az igénybevétele. A körülötte lévő erdő a biztonsági zónát képezi, azt a biztonsági zónát, amelyet az Országgyűlés építésügyi szabályzata előír, hogy ilyen helyeken létesíteni kell. Megint csak azt kell mondanom, hogy sajnos, honvédelmi érdekeket sértene az, ha erről lemondanánk. Ha pedig a honvédség, illetve más fegyveres testületek használják, akkor a lakosság által történő használata nem biztonságos.
És van a harmadik terület, amely itt szóba jött, erről majd a hátralévő egy percben szeretnék szólni. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me