SZENTKUTI KÁROLY

Full text search

SZENTKUTI KÁROLY
SZENTKUTI KÁROLY (SZDSZ): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Államtitkár Úr! A második világháború előtt volt egy szép erdő Győrszentiván közvetlen közelében, amelyet szívesen kerestek fel a város lakói. Azután jöttek a szovjet csapatok, és kivonulásukig, negyven évig "használták" az erdőt. A terület jelentős károkat szenvedett, lepusztult állapotban volt, amikor a Honvédelmi Minisztérium, illetve a Kincstári Vagyonkezelő Szervezet vette át 1989-ben. Innentől, pontosabban 1991-től datálódik Győr megyei jogú város vitája a Honvédelmi Minisztériummal. Immár hét éve tart ez a vita, és semmi eredményre nem vezetett.
Mit is akar Győr városa? Rendezett állapotot az erdőben, ahova e nagy ipari város lakói kimehetnének. Ez az erdő lehetne Győr város tüdeje. Levelezések, tárgyalások, ígéretek - és semmi eredmény. 1994. augusztus 1-jén Győr város polgármestere Keleti György miniszter urat is megkereste levelével. A hivatal, a minisztérium egy kimért és szigorú választ adott, amelynek az a lényege, hogy a gyakorlótér szükséges a katonák számára, biztonsági okokból nem jelölhető ki polgári szempontból hasznosítható terület.
Önök állítják, hogy az erdő kezelése jó kezekben van; a város állítja, hogy az erdő elhanyagolt, tele van szeméttel. Ezt jómagam is láttam. Önök állítják, hogy a parkerdő kialakítása gazdasági kérdés, de a minisztériumnak erre nincs pénze; a város azt mondja, hogy szívesen áldozna erre. Mindenki keresi a megoldást, csak éppen semmi sem történik.
Azt szeretném megkérdezni, hogy miért, és van-e remény arra, hogy ez a hosszan húzódó probléma végre megnyugtatóan megoldódik.
Köszönöm szépen. (Taps az SZDSZ soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me