ELNÖK (dr. Kóródi Mária)

Full text search

ELNÖK (dr. Kóródi Mária)
ELNÖK (dr. Kóródi Mária): Köszönöm szépen.
Tisztelt Országgyűlés! Most a kiegészítő ajánlás 38. pontjáról szavaz az Országgyűlés. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. Kérdezem, hogy a tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 94 igen szavazattal, 204 nem szavazattal, 14 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 36., valamint az ajánlás 91. és 92. pontjaiban szereplő indítványok a törvényjavaslat 16. § (1) bekezdésének módosítását javasolják. A rendelkezés a közhasznú szervezet gazdálkodása során elért eredmény felosztásának tiltását és felhasználásának szabályát tartalmazza. Az indítványok alternatív tartalmúak.
Először a kiegészítő ajánlás 36. pontjáról határozunk Molnár Péter indítványa szerint. A kulturális bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 132 igen szavazattal, 170 nem szavazattal, 9 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most az ajánlás 92. pontjáról határozunk, Molnár Péter és Rózsa Edit javaslata szerint. A bizottságok támogatják. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 90 igen szavazattal, 211 nem szavazattal, 14 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most az ajánlás 91. pontját teszem fel szavazásra, amelyben a költségvetési bizottság indítványa szerepel. A bizottságok támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 75 igen szavazattal, 225 nem szavazattal, 11 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 93. és 94. pontjaiban szereplő indítványok alternatív tartalmú módosításokat javasolnak a törvényjavaslat 16. § (2) bekezdésében. A rendelkezés a közhasznú szervezet részére az államháztartás alrendszereitől kapott támogatás szabályait tartalmazza.
Először a 93. pontot teszem fel szavazásra, Balsay István javaslata szerint. A költségvetési és az önkormányzati bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 138 igen szavazattal, 169 nem szavazattal, 5 tartózkodás mellett nem fogadta el. (Folyamatos zaj.)
Most Molnár Péter és Csizmár Gábor javaslatáról határozunk a 94. pont alapján. A gazdasági, a kulturális és az oktatási bizottság támogatja, a többi bizottság nem. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 123 igen szavazattal, 179 nem szavazattal, 5 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 39. pontjában Fritz Péter a törvényjavaslat 16. § (3) bekezdésének kiegészítését javasolja azzal, hogy az igénybe vehető támogatási lehetőségeket, azok mértékét és feltételeit a Közhasznúsági Értesítőben is meg kell jelentetni. A kulturális bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És az Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 112 igen szavazattal, 183 nem szavazattal, 6 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 100. pontjában Brúszel László a törvényjavaslat 18. § (2) bekezdése b) pontjának kiegészítését javasolja, amelyben a közhasznú szervezetnek juttatott támogatás hitel fedezetére történő felhasználásának lehetőségét terjeszti elő. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És az Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 83 igen szavazattal, 214 nem szavazattal, 9 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 102. pontban a költségvetési bizottság a törvényjavaslat 20. § (2) bekezdésének kiegészítésével azt javasolja, hogy meghatározott bevételeket közhasznú és vállalkozási tevékenységből származó bevételekre kell bontani. A bizottságok támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 125 igen szavazattal, 162 nem szavazattal, 11 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 107. pontban Molnár Péter és Rózsa Edit a törvényjavaslat 21. § (3) bekezdését új ponttal javasolják kiegészíteni. Ebben a közhasznúsági jelentés kötelező tartalmi elemeinek körét bővítik. A kulturális bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 85 igen szavazattal, 187 nem szavazattal, 31 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 108., 109., valamint a kiegészítő ajánlás 49. és 50. pontjai a törvényjavaslat 21. § (3) bekezdés e) pontjának módosítására benyújtott alternatív tartalmú javaslatokat tartalmazzák. A rendelkezés a közhasznúsági jelentés kötelező elemeként szerepelteti a szervezet egyes költségeinek kimutatását.
Először az ajánlás 108. pontjáról határozunk, Szabad György indítványa szerint.
(19.00)
Ebben azt javasolja, hogy a jelentésnek a szervezet részletes működési költségeit kell tartalmaznia. A költségvetési, az oktatási, valamint az önkormányzati bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 91 igen szavazattal, 198 nem szavazattal, 11 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a 109. pontot teszem fel szavazásra, Molnár Péter és Rózsa Edit javaslata alapján. Lényege: a jelentés a felelős személy részére nyújtott személyi juttatások értékét, illetőleg összegét tartalmazza. A gazdasági és az önkormányzati bizottság kivételével minden bizottság támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 122 igen szavazattal, 166 ellenszavazattal, 13 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 49. pontjában Molnár Péter a jelentés kötelező elemeként a működési költségek és a felelős személy részére nyújtott személyi juttatások értékét javasolja szerepeltetni. A kulturális és a szociális bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 102 igen szavazattal, 164 nem szavazattal, 32 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 50. pontjában Fritz Péter azt javasolja, hogy a jelentésnek a szervezet alaptevékenységével és céljaival kapcsolatos költségeit kell tartalmaznia. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 69 igen szavazattal, 221 nem szavazattal, 9 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 111. pontban Molnár Péter és Rózsa Edit a törvényjavaslat 21. § (3) bekezdését új ponttal javasolják kiegészíteni. Ebben a közhasznúsági jelentés kötelező elemének javasolják a tartós adományozásra vonatkozó szerződés és szerződésmódosítás tényét. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a javaslat elfogadása magában foglalja a kiegészítő ajánlás 51. pontját. A költségvetési és a kulturális bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 110 igen szavazattal, 185 nem szavazattal, 7 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a kiegészítő ajánlás 51. pontját teszem fel szavazásra, Csizmár Gábor és Molnár Péter javaslata alapján. A szociális bizottság támogatja, a többi bizottság nem. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 112 igen szavazattal, 180 nem szavazattal, 5 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 112. és 113., valamint a kiegészítő ajánlás 52. pontjaiban szereplő indítványok alternatív tartalmú rendelkezésekkel kívánják kiegészíteni a törvényjavaslat 21. §-át. A javaslatok a közhasznúsági jelentés benyújtására vonatkozó részletes szabályokat tartalmazzák.
Először a 112. pontról és a hozzá kapcsolódó 200. pontról határozunk Molnár Péter és Rózsa Edit javaslata szerint. Az indítványokat az alkotmányügyi és a gazdasági bizottság kivételével minden bizottság támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 136 igen szavazattal, 156 nem szavazattal, 6 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a 113. pontról szavaz az Országgyűlés, Molnár Péter és Rózsa Edit javaslata szerint. A kulturális bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 124 igen szavazattal, 169 nem szavazattal, 5 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 52. pontját teszem fel szavazásra, a tartalmi összefüggésekre figyelemmel a kiegészítő ajánlás 97. pontja alapján, Molnár Péter javaslata szerint. A javaslatokat a kulturális bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 126 igen szavazattal, 169 nem szavazattal, 5 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 53. pontjában Fritz Péter a törvényjavaslat 21. § (4) bekezdésének kiegészítését javasolja azzal, hogy a közhasznúsági jelentés egy példányát a területileg illetékes cégbíróságnak is meg kell küldeni. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 32 igen szavazattal, 242 nem szavazattal, 26 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 116. pontban Csizmár Gábor és képviselőtársai a törvényjavaslat 21. § (4) bekezdésének kiegészítésével azt kezdeményezik, hogy a jelentést a Közhasznú Szervezetek Köztestületének is meg kell küldeni. A kulturális bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 159 igen szavazattal, 111 nem szavazattal, 26 tartózkodás mellett elfogadta.
Az ajánlás 120. pontjában Molnár Péter és Rózsa Edit a törvényjavaslat 22. § (1) bekezdésének módosítását javasolják, azzal, hogy a nyilvántartásba vétel, az átsorolás, valamint a jogállás törlése iránti kérelmet a szervezet székhelye szerinti illetékes bíróságnál kell benyújtani. A bizottságok támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
(19.10)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 151 igen szavazattal, 144 nem szavazattal, 8 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 124. pontban Bakonyi Tibor és Páva Zoltán a törvényjavaslat 22. § (3) bekezdésének módosítását javasolják. Eszerint a nyilvántartásba vételről, átsorolásról és törlésről szóló bírósági határozatot a törvényességi felügyeletet gyakorló szervnek is meg kell küldeni. A gazdasági és a kulturális bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 70 igen szavazattal, 222 nem szavazattal, 11 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 125. pontban Győriványi Sándor a törvényjavaslat 22. § (3) bekezdésének kiegészítésével azt javasolja, hogy elutasító bírósági határozattal szemben a közhasznúságot megpályázó szervezet kifogással élhessen. A kulturális bizottság támogatja, a többi bizottság nem. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 80 igen szavazattal, 215 nem szavazattal, 7 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 64. pontjában Csizmár Gábor a törvényjavaslat 23. §-ának módosítását javasolja. Eszerint az ügyész bíróságnál indítványozhatja a közhasznú jogállás törlését bizonyos feltételek fennállása esetén. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a javaslat elfogadása magában foglalja a 127. pontban lévő javaslat elfogadását, és kizárja a 128. pontot. A bizottságok támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 255 igen szavazattal, 42 nem szavazattal, 6 tartózkodás mellett elfogadta.
A 129. pontban Molnár Péter és Rózsa Edit a törvényjavaslat 23. §-ának kiegészítésével újabb feltételt terjesztenek elő arra az esetre, amikor a közhasznú jogállás törlését lehet kérelmezni. A bizottságok támogatják. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 126 igen szavazattal, 156 nem szavazattal, 12 tartózkodás mellett elvetette.
A 130. pontban Csizmár Gábor a törvényjavaslat 23. §-ának kiegészítését javasolja. Ebben a közhasznú jogállás kötelező törlésére irányadó feltételt terjeszt elő. A kulturális bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 17 igen szavazattal, 254 nem szavazattal, 33 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 132. pontban Molnár Péter és Rózsa Edit a törvényjavaslat 24. § (1) bekezdésének kiegészítését javasolják azzal, hogy a nyilvántartásba vételkor a szervezet alap-nyilvántartási adatai között a közhasznúság jogcímére vonatkozó adatok is szerepeljenek. A kulturális bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 109 igen szavazattal, 182 nem szavazattal, 10 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 133. pontban Molnár Péter és Rózsa Edit a törvényjavaslat 24. § (2) bekezdésének kiegészítésével a közhasznú szervezetek nyilvántartási adatainak és azok változásainak nyilvánosságrahozatali szabályait írják elő. Az emberi jogi bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 128 igen szavazattal, 166 nem szavazattal, 8 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 134., 135., valamint a kiegészítő ajánlás 66. pontjaiban szereplő indítványok alternatív tartalmú javaslatokat tartalmaznak a törvényjavaslat új rendelkezésekkel történő kiegészítésére. Az indítványok a közszolgáltatás kihelyezésére, valamint az önkormányzatok a közhasznú szervezetek által elérhető forrásaik nyilvánosságra hozataláról rendelkeznek.
Először a 134. pontról határozunk Szabad György javaslata alapján. Az önkormányzati bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 84 igen szavazattal, 218 nem szavazattal, 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a 135. pontot teszem fel szavazásra Molnár Péter és Rózsa Edit indítványa szerint. A kulturális bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 107 igen szavazattal, 187 nem szavazattal, 6 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 66. pontjáról határozunk Molnár Péter indítványa szerint. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 119 igen szavazattal, 181 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 68. pontjában szereplő indítványban Csizmár Gábor a törvényjavaslatot új fejezettel, a közhasznú szervezetek köztestületére vonatkozó részletes szabályokkal kívánja kiegészíteni. E javaslatban hozza létre a közhasznú szervezetek biztonsági alapját is. Az oktatási bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Köszönöm szépen.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 150 igen szavazattal, 123 nem szavazattal, 37 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 138. pontjában Molnár Péter és Rózsa Edit a törvényjavaslat 26. §-át az adomány fogalmának meghatározásával kívánják kiegészíteni. Az oktatási bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 107 igen szavazattal, 193 nem szavazattal, 6 tartózkodás mellett nem fogadta el.
(19.20)
A 148. pontban Győriványi Sándor a törvényjavaslat 26. § c) pont 1. alpontjának kiegészítését javasolja a "testi és lelki" szófordulattal. Frakciókérésre szavazunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 72 igen szavazattal, 220 nem szavazattal, 10 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 149. és a kiegészítő ajánlás 73. pontjai alternatív tartalmú kiegészítést javasolnak a törvényjavaslat 26. § c) pontja 1. alpontjának szövegében. Az indítványok a közhasznú tevékenység fogalmának kiegészítését javasolják.
Először a 149. pontban Molnár Péter és Rózsa Edit javaslatáról határoz az Országgyűlés. A kulturális és a szociális bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 137 igen szavazattal, 165 ellenszavazattal, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a kiegészítő ajánlás 73. pontját teszem fel szavazásra Csizmár Gábor indítványa alapján. Az oktatási és a szociális bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 253 igen szavazattal, 44 nem szavazattal, 8 tartózkodás mellett elfogadta.
A kiegészítő ajánlás 74. pontjában Csizmár Gábor a törvényjavaslat 26. § c) pontja 2. alpontjának kiegészítésével azt javasolja, hogy a családsegítés, az időskorúak gondozása is közhasznú tevékenység legyen. A kulturális, az oktatási és a szociális bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 251 igen szavazattal, 45 nem szavazattal, 7 tartózkodás mellett elfogadta. (Szórványos taps.)
A 151. és a 152. pontokban Győriványi Sándor, valamint Molnár Péter és Rózsa Edit a 26. § c) pontja 8. alpontjának alternatív szövegű kiegészítését kezdeményezi. Ezekben az állatvédelmet is a közhasznú tevékenységek körébe sorolják.
Először a 151. pontról határozunk Győriványi Sándor indítványa szerint. A környezetvédelmi és a kulturális bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 65 igen szavazattal, 214 nem szavazattal, 13 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most Molnár Péter és Rózsa Edit javaslatát teszem fel szavazásra a 152. pont szerint. A környezetvédelmi és a kulturális bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 256 igen szavazattal, 43 nem szavazattal, 6 tartózkodás mellett elfogadta.
A kiegészítő ajánlás 78. és 82. pontjaiban szereplő alternatív tartalmú indítványok azt javasolják, hogy a társadalmi esélyegyenlőségek elősegítése is közhasznú tevékenység legyen. A 78. pontban Csizmár Gábor ezt a módosítást a törvényjavaslat 26. § c) pontja 11. alpontjának módosításával javasolja, a 82. pontban pedig a kulturális bizottság új alponttal kívánja ezt szerepeltetni.
Először a 78. pontról határozunk, amely magában foglalja az ajánlás 153. pontjában szereplő indítványt. Az oktatási és a szociális bizottság támogatja, a többi bizottság nem. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 258 igen szavazattal, 42 nem szavazattal, 5 tartózkodás mellett elfogadta.
A 156. pontban Csizmár Gábor és Molnár Péter a közhasznú tevékenység körébe javasolják a Magyarországon védelmet kérők segítését. Az emberi jogi, a kulturális, az oktatási és a szociális bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 134 igen szavazattal, 150 nem szavazattal, 11 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 157. pontban Molnár Péter és Rózsa Edit a személyiségi jogok védelmét is közhasznú tevékenységként javasolják szerepeltetni. A kiegészítő ajánlás 83. pontjában a kulturális bizottság ugyanilyen szövegezésű indítványt terjeszt elő.
Először a 157. pontról határozunk. Frakciókérésre szavazunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 127 igen szavazattal, 173 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a kulturális bizottság javaslatát teszem fel szavazásra a kiegészítő ajánlás 83. pontja szerint. Az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 130 igen szavazattal, 163 nem szavazattal, 5 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 158. pontban Molnár Péter és Rózsa Edit a 26. § c) pontja kiegészítésével azt javasolják, hogy a tömeg- és szabadidősport is közhasznú tevékenység legyen. A szociális bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 113 igen szavazattal, 156 nem szavazattal, 32 tartózkodás mellett nem fogadta el.
(19.30)
A 161. pontban Molnár Péter és Csizmár Gábor a közhasznú tevékenység köréből elhagyni javasolják a közforgalmú utak fenntartásához, valamint az árvízvédelem ellátásához kapcsolódó tevékenységeket. Az oktatási és az önkormányzati bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 162 igen szavazattal, 111 nem szavazattal, 33 tartózkodás mellett elfogadta.
A 163. pontban Juhászné Lévai Katalin és képviselőtársai azt javasolják, hogy a rehabilitációs szolgáltatás is közhasznú tevékenység legyen. A foglalkoztatási, az önkormányzati és a szociális bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 212 igen szavazattal, 81 nem szavazattal, 5 tartózkodás mellett elfogadta.
A kiegészítő ajánlás 80. pontjában Csizmár Gábor az önkéntes tűzoltást, mentést és katasztrófaelhárítást is a közhasznú tevékenység körébe sorolja a 15. alpont kiegészítésével. A 166. pontban a környezetvédelmi bizottság ezt új alpontként javasolja szerepeltetni.
Először a kiegészítő ajánlás 80. pontjáról határozunk. A környezetvédelmi, a kulturális és az oktatási bizottság támogatja, a többi bizottság nem. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 270 igen szavazattal, 24 nem szavazattal, 7 tartózkodás mellett elfogadta.
Most a 166. pontban szereplő indítványt teszem fel szavazásra, amelyet a bizottságok nem támogatnak. Bocsánat, nem teszem fel szavazásra, mert az előbbi javaslatot elfogadtuk.
A kiegészítő ajánlás 84. pontjában a kulturális bizottság a társadalmi nyilvánosság bárki által térítésmentesen hozzáférhető formáinak elősegítését is a közhasznú tevékenységek körébe sorolja. Az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 68 igen szavazattal, 202 nem szavazattal, 24 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 88., 89. és az ajánlás 168. pontjában szereplő indítványok alternatív szövegű javaslatokat terjesztenek elő arra, hogy a munkaerőpiacon a hátrányos helyzetű rétegek képzése és foglalkoztatásának elősegítése is közhasznú tevékenységnek számítson.
Először a 168. pontról határozunk Juhászné Lévai Katalin és képviselőtársai indítványa alapján. A foglalkoztatási és a szociális bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 98 igen szavazattal, 162 ellenszavazattal, 40 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a kiegészítő ajánlás 88. pontját teszem fel szavazásra Csizmár Gábor javaslata szerint. A foglalkoztatási, az oktatási és a szociális bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 241 igen szavazattal, 31 nem szavazattal, 30 tartózkodás mellett elfogadta.
A kiegészítő ajánlás 90. pontjában Wachsler Tamás és Juhász Ferenc azt javasolják, hogy az euro-atlanti integráció elősegítése is közhasznú tevékenység legyen. A kulturális és az oktatási bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 204 igen szavazattal, 76 nem szavazattal, 21 tartózkodás mellett elfogadta.
A kiegészítő ajánlás 91. pontjában Csizmár Gábor azt javasolja, hogy a közhasznú szervezetek számára biztosított és csak közhasznú szervezetek által igénybe vehető szolgáltatások is közhasznú tevékenységnek számítsanak. Az oktatási bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 176 igen szavazattal, 94 nem szavazattal, 22 tartózkodás mellett elfogadta.
A 180. és 181. pontokban Molnár Péter és Rózsa Edit a törvényjavaslatot új alcímmel és rendelkezésekkel kívánják kiegészíteni, amelyekben különböző törvények módosításait terjesztik elő. A költségvetési bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 38 igen szavazattal, 169 nem szavazattal, 90 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 182. pontban Molnár Péter és Rózsa Edit a törvényjavaslat kiegészítésével a számviteli törvény módosítását kezdeményezik. Az emberi jogi bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 99 igen szavazattal, 162 nem szavazattal, 31 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 183. és 184. pontokban Molnár Péter és Rózsa Edit a törvényjavaslat kiegészítésével a társasági adóról és osztalékadóról szóló, valamint a személyi jövedelemadóról szóló törvények módosítását javasolják. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 52 igen szavazattal, 197 nem szavazattal, 47 tartózkodás mellett nem fogadta el.
(19.40)
A kiegészítő ajánlás 98. pontjában az oktatási bizottság a törvényjavaslat 27. §-ának kiegészítésével a személyi jövedelemadó 1 százalékának felhasználásáról szóló törvény 4. § (1) és (2) bekezdéseinek egyes pontjai helyébe új rendelkezés felvételét javasolja. Az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 71 igen szavazattal, 188 nem szavazattal, 39 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 195. pontban Molnár Péter és Rózsa Edit a törvényjavaslat 27. § (4) bekezdésében kormányfelhatalmazás kiegészítésére tesznek javaslatot. A kulturális bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 84 igen szavazattal, 204 nem szavazattal, 9 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 198. pontban Győriványi Sándor a törvényjavaslat 25. § (4) bekezdésének kiegészítésével azt javasolja, hogy a kormány rendeletben állapíthassa meg a kiemelten közhasznú szervezetek kedvezményeire vonatkozó speciális szabályokat. Frakciókérésre szavaz az Országgyűlés. Kérdezem, hogy elfogadják-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 52 igen szavazattal, 225 nem szavazattal, 25 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatalunk végére értünk. (Általános zaj.) Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem szavazott az Országgyűlés. (Nincs jelentkező.) Nincs ilyen észrevétel.
Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazásra jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me