ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Soron következik a kulturális javak védelméről és a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló törvényjavaslat kivételes eljárásban történő határozathozatala.
Tisztelt Országgyűlés! A módosító javaslatokról határoz az Országgyűlés a T/4747/294. számú ajánlás 1. fejezete szerint. Ez az ajánlásrész a kijelölt bizottság által benyújtott, valamint a bizottság által támogatott módosító javaslatokat tartalmazza.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a kulturális bizottság T/4747/294. számú ajánlásának 1. fejezetében az 1-170. sorszámozott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 220 igen, 19 ellenszavazat és 26 tartózkodás mellett a módosítójavaslat-csomagot elfogadta.
Most a Házszabály 128. § (4) bekezdése értelmében zárószavazásra kerül sor, hacsak az alkotmányügyi bizottság ennek nem látja akadályát (Dr. Hack Péter nemet int.) - de nem látja akadályát.
Tisztelt Országgyűlés! Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a kulturális javak védelméről és a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló törvényjavaslatot az imént módosított szöveg szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 213 igen szavazattal, 23 ellenszavazat és 30 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot a módosított szövegrésszel együtt elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály 108. § (2) bekezdése alapján az Országgyűlés felkérheti az Országgyűlés elnökét, hogy a köztársasági elnöktől kérje a törvény sürgős kihirdetését. Erről az Országgyűlés vita nélkül határoz.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e azzal, hogy az Országgyűlés elnöke a törvény sürgős kihirdetését kezdeményezze. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 216 igen szavazattal, 17 ellenszavazat és 30 tartózkodás mellett úgy határozott, hogy az Országgyűlés elnöke kérje a köztársasági elnök úrtól a törvény sürgős kihirdetését.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me