DR. MEDGYESSY PÉTER

Full text search

DR. MEDGYESSY PÉTER
DR. MEDGYESSY PÉTER pénzügyminiszter, a napirendi pont előadója: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Öt észak-európai ország hozta létre ezt a bankot, azzal a céllal, hogy az országok fejlesztési lehetőségeit bővítse. Ahogy az integrációs folyamat bővült, úgy egyúttal az északi régión kívül is fokozzák a tevékenységüket, és ez jelenik meg ebben a szerződésben is.
A bank elsődlegesen infrastrukturális fejlesztések finanszírozásával, környezetvédelemmel és kis- és középvállalatok fejlesztésének a finanszírozásával foglalkozik, ez tehát egybevág azzal a kormánytörekvéssel, hogy ezeken a területeken keressünk további bevonható forrást a gazdaság fejlődése érdekében. Az előző években már ez a bank Magyarországon egy 33 millió ECU-nek megfelelő összeget fektetett be, a következő két-három évben pedig valószínűsíthető, hogy további 130-150 millió ECU-t fektet be a bank Magyarországon.
A keretmegállapodásnak elsődlegesen az a célja, hogy egy magasabb szintű intézményi keret alakuljon ki, és hogy a projektekhez lehetővé váljon állami garanciavállalás is. Úgy gondolom, hogy ez a magyar gazdaság fejlesztését jól segítő szerződés. Kérem a tisztelt Országgyűlést, hogy támogassa a javaslatot.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me