ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Szavazni fogunk, de előtte felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a támogatott javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 4., 5., 15., 186., 214. és 227. pontjában lévő javaslat elfogadását.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 255 igen szavazattal, 1 ellenszavazat mellett, tartózkodás nélkül a támogatott módosító javaslatokat elfogadta.
Most azokról a módosító javaslatokról szavazunk, amelyekről a Házszabály alapján még szavazni lehet és amelyet az előterjesztője nem gondolt még meg, hogy visszavonja.
Az ajánlás 2. pontjában Barkóczy Gellért a preambulum módosítását kezdeményezte. Frakciókérésre szavaz a tisztelt Országgyűlés. Elfogadja-e az Országgyűlés a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 44 igen, 209 ellenszavazattal és 5 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
Az ajánlás 31. pontjában Lányi Zsolt a 6. § (2) bekezdése módosításával a szervezeti és működési szabályzat megállapítására vonatkozó rendelkezést valamennyi közgyűlésre kiterjeszti. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 47 igen, 194 ellenszavazattal és 21 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 41. pontjában Béki Gabriella és képviselőtársai a törvényjavaslat 10. § d) pontjában az alapító okirat tartalmát meghatározó rendelkezést kívánják megváltoztatni, amelyet a bizottságok nem támogatnak. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 84 igen, 164 ellenszavazattal és 15 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 228. pontjában Filló Pál visszavonta a módosító indítványát.
A 235. pontban Béki Gabriella és képviselőtársai a személyi jövedelemadóról szóló törvény 75. § (1) bekezdése helyébe új rendelkezést javasolnak. Az alkotmányügyi bizottság támogatja, a többi nem. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 119 igen szavazattal, 131 ellenszavazattal és 15 tartózkodással a módosító javaslatot nem fogadta el.
Ezzel a határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valaki, aki tud olyan módosító javaslatról, amelyről szavazni kellett volna, de nem szavaztunk. (Senki nem jelentkezik.) Nincs.
A zárószavazásra jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me